Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

BEROŠ UŠAO U ‘FAJT’ S GRBINOM! TIHI VILI KONAČNO POKAZAO ZUBE: Ovakvog ga još nismo vidjeli u političkoj areni! ‘Branim svoju čast i dostojanstvo’!

Autor: N.K

Sve glasnije se govori o  smjeni Ministra zdravstva Vilija Beroša, a Peđa Grbin, šef SDP-a, najavio je kako će oporba tražiti smjenu. Mnogi su uvjereni kako će Beroš najvjerojatnije napustiti ministarstvo nakon izbora. Međutim, Ministar odaje dojam kako neće ustuknuti ni milimetra, pa je tako na prozivke i glasine odgovorio osvrtom na najave Peđe Grbina.

Beroš usprkos svim glasinama i dalje najavljuje reformu zdravstvenog sustava kao da će na toj poziciji ostati dovoljno dugo, a premijer i članovi Vlade mu priskaču u pomoć odbacujući navode medija.

Na novinarski upit ima li ministar zdravstva Vili Beroš podršku premijera, Plenković je rekao kako ga “hoće braniti” te da su to “Besramne optužbe prema Berošu” od kojih će ga oni braniti. Nema nikakve veze s lokalnim izborima i to ćemo sve napraviti i zaokružiti“, naglasio je premijer.

Beroš je danas na svom profilu napisao kako će se boriti za reformu te da ne može dopustiti da se vrijeđa njegova čast i dostojanstvo.

“Grbin i SDP su doprinijeli ovom stanju”

“Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije. I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike.

“Ne budite licemjeri”

Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati. Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako!




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.