Foto: Darko Tomas / CROPIX

Beroš šalje inspekciju u KBC Split: ‘Otkrit ćemo tko je odgovoran’

Autor: Dr. K./dnevno

Ministar zdravstva sinoć se oglasio povodom incidenta u KBC-u Split nakon što je zbog ponovljenog slučaja „zamjene identiteta“ ravnatelj Julije Meštrović podnio ostavku. Ministar je najavio da će danas zdravstvena inspekcija izvršiti nadzor u toj ustanovi.

“Zbog izvanrednog događaja o kojem sam obaviješten od ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Split, prof. dr. sc. Julija Meštrovića, došlo je do zamjene identiteta dviju pacijentica, od kojih je jedna preminula. Prije svega izražavam iskrenu sućut obiteljima zbog nanesene boli, a kao ministar zdravstva poduzeti ću sve potrebne aktivnosti i mjere kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za nemili događaj. Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva danas će započeti obavljanje nadzora u KBC Split, a o utvrđenome će javnost biti pravovremeno obaviještena”, kratko je kasno sinoć cijelu situaciju za Slobodnu Dalmaciju komentirao ministar Beroš.

Podsjetimo, zbog propusta zamjene identiteta dviju pacijentica liječenih u KBC-u Split, od kojih je jedna preminula, čelni čovjek te bolnice Julije Meštrović u ponedjeljak predvečer je ministru zdravstva Viliju Berošu podnio ostavku. Zamjena identiteta pacijentica dogodila se još u travnju kada su djelatnici te bolnice prilikom zaprimanja u bolnicu zamijenile identitet dviju starijih i dementnih osoba iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe u Segetu i Dicmu.

Jedna od njih bila je pozitivna na koronavirus i bila je u ponedjeljak vraćena u dom, no kada su je tamo doveli sanitetom utvrđeno je da to nije njihova korisnica. Druga štićenica je sredinom travnja preminula te je pokopana u Grudama, a jučer se otkrilo da je pokopana pod drugim identitetom. Čim je ravnatelj Meštrović to doznao otišao je u Seget do obitelji, koja je čekala povratak u dom njihove majke i bake, te im izrazio žaljenje i sućut, dok je drugu obitelj kontaktirao njegov zamjenik.

Odmah nakon toga je o svemu obavijestio ministra Beroša, potom pokrenuo unutarnji nadzor i podnio ostavku o kojoj će odlučivati Upravno vijeće KBC- a Split. Već danas zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva trebala bi započeti unutarnji nadzor u toj bolnici.

OPET ZAMIJENILI PACIJENTA U SPLITU: Osoba preminula , ravnatelj podnosi izvanrednu ostavku! Svi u šoku




Autor:Dr. K./dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.