Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Beroš, Lukšić i komora sestara: ‘Bolnica nije mjesto za takve događaje! Takvo ponašanje je neprihvatljivo i za svaku osudu’!

Autor: HINA/Maja Štefanac

Proslavu koja je organizirana početkom siječnja u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su se nekolicina medicinskih sestara opustila uz pjesmu i ples, neprimjerenom smatraju ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj bolnice Ivica Lukšić i Hrvatska komora medicinskih sestara.

“Takvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava na liječenju najtežih bolesnika od covida je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za takve događaje. Zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemoloških mjera. Ovdje je sve suprotno”, napisao je u priopćenju ministar Beroš, te je dodao kako od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekuje da utvrde sve činjenice i na temelju toga i mjere prema svim sudionicima tog događaja.

Neprimjereno ponašanje

Ivica Lukšić, za HRT je rekao kako će se u ponedjeljak održati sastanak kako bi se ispitale sve okolnosti i poduzele mjere iz pravilnika. Dodao je također kako je očito netko imao interes prije dostaviti snimku medijima nego samom ravnateljstvu.

“Neslužbeno, radi se o proslavi medicinske sestre koja je otišla raditi u Njemačku. Događaj se zbio početkom mjeseca, kada je slavila oproštaj s kolegicama. Dogodio se to u prostoru koji je izvan covid dijela, a bolesnici nisu bili ugroženi”, izjavio je Lukšić i napomenuo da je proslava bila u dijelu gdje se odmara medicinsko osoblje.

“Bili su bez maski, kako ne bi smjeli biti”, rekao je i dodao da je iznenađen cijelim događajem, no, za donijeti neke odluke i mjere treba imati argumente.

Iz Hrvatske komore medicinskih sestara ocijenili su kako je takvo ponašanje “potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu”.




“Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Taj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače”, rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić, te je dodao kako će Komora zatražiti izvješće od KB Dubrava o tom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak.

Naime, RTL je jučer objavio snimku tuluma medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji su bez epidemioloških mjera u Kliničkoj bolnici Dubrava slavili do kasno u noć.

 




 

Autor:HINA/Maja Štefanac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.