Foto: Vlado Kos / CROPIX

BERNARDIĆ VEĆ SASTAVLJA VLADU! Nećete vjerovati tko preuzima jedan od najvažnijih resora

Autor: M.O.

Sabor je svježe raspušten, a kampanja jedva da krenula, a političke žice počele su brujati tko bi kakvo mjesto ne samo na listama za Hrvatski sabor mogao dobiti već se počelo govoriti i o ministarskim foteljama.

U takvim kalkulacijama najviše prednjače političari iz lijeve koalicije. Tako se za ministra gospodarstva već sad predlaže riječki SDP-ovac Loris Rak. Rak je postao javnosti poznat kad je postao stečajni upravitelj brodogradilišta Uljanik.

Rak je član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, a ta činjenica izgleda nije omela odluku pazinskog suda o tom imenovanju.

Rak je i član Predsjedništva SDP-a Rijeke te predsjednik kluba vladajućih u Skupštini PGŽ-a. Istaknuti riječki SDP-ovac, kojeg ubrajaju u ljude Zlatka Komadine, u SDP se učlanio 1999. godine. U mandatu 2005.–09. biran je za člana Gradskog vijeća Grada Rijeke, a od 2009. obnaša dužnost člana Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Rak je i predavač predmeta povezanih s pomorskim pravom na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Zbog svoje profesije najčešće je vezan uz teme pomorskog prava i upravljanja pomorskim dobrom, pa je tako i predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Angažiran je i u nacionalnoj koordinaciji lučkih uprava.

Zanimljivo, mnogi ga smatraju glavnim čovjekom u Primorsko-goranskoj županiji za upravljanje pomorskim dobrom. Naravno, riječ je o dodjeli koncesija za marine, gospodarenje plažama i tako dalje.

Rak je vodio veliki broj stečajeva, a među njima se ističe i bivši Metalografički kombinat koji je u trenutku stečaja zapošljavao stotinjak ljudi. Veliki broj stečajeva koje je obavljao, Raka nije spriječio da od 2012. do 2015. godine bude zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Luka Rijeka.




Skoro u isto vrijeme dok je obnašao tu dužnost koja se inače, kako do kod nas biva dobiva po političkoj dužnosti, radio je kao prokurist u tvrtki Maersk Croatia d.o.o. registriranoj u Rijeci koja se bavi prijevozom i skladištenjem tereta te u tvrtki Jadranska vrata d.d. u kojoj je bio član nadzornog odbora. Jedini je osnivač i član uprave tvrtke Incon d.o.o. osnovane 2017. godine koja je registrirana za djelatnost savjetovanja u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

PAUK POTVRDIO! ’Novac je ukraden iz moje kuće, no svota nije točna ’




Autor:M.O.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.