Foto: Goran Mehkek / CROPIX

BEOGRAD IH RAZAPINJE, NEVIĐENI ŠAMAR! Vučić i Dačić na stupu srama zbog Hrvatske: ‘Kao kada bi se pedofil prijavio za mjesto ‘vaspitača’ u vrtiću’

Autor: Dnevno.hr/D.R.

Neslužbeni posjet srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića Zagrebu – došao je na božićni domjenak u petak na poziv Srpskog narodnog vijeća – još uvijek je, uz aktualnosti s Kosova i obilježavanja “Dana Republike Srpske”, jedna od glavnih tema u beogradskim medijima.

I dok većina medija, odnosi se to mahom na one prorežimske iza kojih stoji Aleksandar Vučić, hvale diplomatsku ofenzivu iz Beograda koja želi zatopliti odnose s Hrvatskom, ima i onih koji su pomalo skeptični oko ove ideje.

Jedan od takvih je i komentator “Vremena” Ivica Dobrić koji podsjetio da su i Vučić i Dačić podržavali srpsku agresiju na Hrvatsku te ih je usporedio s pedofilima koji se žele prijaviti za posao u vrtiću!

“Piromanu je sinulo da je bolje vatru gasiti”

“Posjet Hrvatskoj Ivice Dačića bila bi đavolski dobra vijest kada čitav taj igrokaz ne bi vodili ljudi koji su život proveli u razaranju svakog smisla (a vrlo plodan dio života i u fizičkom razaranju same Hrvatske). U razaranju, dakle, a ne građenju.

Kao kada piroman krene gasiti požar zato što mu je, od jutros, sinulo da je bolje vatru gasiti nego je raspirivati. Kao kada bi se pedofil, jer mu je tako došlo, prijavio za mjesto ‘vaspitača’ u vrtiću. Jer, najprije, najdublju sumnju budi to što je ministar inozemnih poslova, kako je sam izjavio, krenuo u Hrvatsku na ‘zahtjev’ predsjednika Republike, a ne kao dio promišljene državne politike građenja dobrosusjedskih odnosa”, napisao je Dobrić i podsjetio kako je Vučić ne tako davno izjavio da “nikada neće ići u Hrvatsku na more”.

“Hrvati i Srbi su dva omanja plemena upućena jedno na drugo”

Unatoč svemu, komentator Vremena pozdravio je nakanu da Beograd i Zagreb zatople odnose , jer je, smatra, “normalizacija odnosa s Hrvatskom od prvorazrednog značaja za Srbiju, ali i za čitavo okruženje”, napisao je.

“Srbi i Hrvati tu su tek dva omanja plemena upućena jedno na drugo mnogo čvršće nego što bi se to uzurpatorima i pratećim moronima uopće moglo svidjeti (a na radost normalnog svijeta, dodajmo). Posljednji Vučićev potez, dakle, čak i ako ga je povukao bestidni tehnolog samosvrhovite vlasti, čak i ako ne vjerujemo da se, s obzirom na aktere, dobra politička volja može održati, čak, dakle, usprkos tome što je taj potez obojen privatnim interesom (ništa taj čovjek ne čini u interesu građana koje bi trebalo da predstavlja), mora se promatrati u svjetlu političkog razlikovanja prijatelja i neprijatelja”, zaključio je.
Autor:Dnevno.hr/D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.