Foto: Damjan Tadic / CROPIX

BELJAK ĆE OVIME UTIŠATI NEPOSLUŠNE HSS-ovce: Predsjedništvo donijelo kontroverznu odluku, evo o čemu se radi!

Autor: Dnevno

Nakon što je više stranačkih čelnika i čelnika županijskih organizacija HSS-a pozvalo Krešu Beljaka na ostavku i ispriku radi twetta o Udbi te dalo ostavke zbog njegovog vođenja stranke, Predsjedništvo HSS-a na sjednici održanoj ove nedjelje odlučilo je takvo ponašanje sankcionirati, piše portal Otvoreno.

Naime, Predsjedništvo HSS -a donijelo je sljedeću odluku:

“Predsjedništvo HSS-a obvezuje Predsjednike Županijskih organizacija HSS-a koji su nadređeni pojedincima koji krše Statut da ih u roku 24 sata upozore na to, da im daju nalog da sporne objave neodložno uklone s društvenih mreža te da im izdaju pisanu opomenu i pisani nalog da se ubuduće suzdrže od takvih medijskih nastupa.

Po ovoj odluci obavezni ste odmah postupiti u suprotnom će Predsjedništvo HSS-a smatrati da su isti istupi, odnosno kršenje Statuta HSS-a, unaprijed dogovoreni s Predsjednicima Županijskih organizacija te će na idućoj sjednici o tome raspraviti i poduzeti Statutarne mjere, odnosno sankcije.”

Izgleda kako je to odgovor na potporu članova čelnicima HSS-a u Sisačko-moslavačkoj i Koprivničko-križevačke županije Draženu Pejakoviću i Marku Hudiću koji su zbog nezadovoljstva Beljakovim vođenjem stranke dali ostavke na svoje dužnosti unutar HSS-a, piše Otvoreno.

Također, predsjednica bjelovarske Gradske organizacije HSS-a Valna Bastijančić–Erjavec, ujedno i zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika, poduprla je predsjednika čazmanske organizacije i člana Glavnog odbora HSS-a Dinka Piraka, čazmanskoga gradonačelnika, koji je također zatražio Beljakovu ostavku.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.