screenshoot

Beljak će imati konkurenciju na izborima! Najmanje tri člana najavilo kandidaturu za čelno mjesto HSS-a

Autor: Dnevno

Prema odluci Predsjedništva Glavna izborna skupština u HSS-a će se održati 30. srpnja, priopćio je danas HSS, te pojasnio:

Do jučerašnjeg dana, četvrtka 16. srpnja, kada je bio krajnji rok za predaju, urudžbirana su imena 1177 delegatkinja i delegata s pravom glasa iz cijele Hrvatske. Riječ je o maksimalnom broju, a konačan broj će se znati kada se provjeri zadovoljavaju li sve delegatkinje i delegati uvjete za sudjelovanje na Glavnoj izbornoj skupštini. Uvjeti su propisani Statutom HSS-a.

Izjave pojedinih članica i članova HSS-a o tome kako se Glavna izborna skupština neće održati ili da odluka o njezinu raspisivanju nije u skladu sa Statutom HSS-a, nisu istinite. Jednako tako nisu istinite izjave ili informacije da se bilo koja članica ili član navodno ne može ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci. Sve takve izjave samo su dio unutarstranačke predizborne kampanje budući da je već najmanje troje članova neslužbeno najavilo svoje kandidature za predsjednika_cu stranke.

Naglašavamo kako sve članice i članovi HSS-a imaju puno pravo i mogu se kandidirati za sve funkcije koje se biraju na Glavnoj izbornoj skupštini. Rokovi za kandidature za sve funkcije (Predsjednik, potpredsjednici, birani članovi Predsjedništva, Statutarno povjerenstvo, Nadzorni odbor, Časni sud) još uvijek teku. Zadnji dan za predaju kandidatura je četvrtak, 23. srpnja., stoji u priopćenju HSS-a

Izvor iz HSS-a za naš portal potvrdio je kako bi među tri člana koja pretendiraju na čelno mjesto stranke trebali biti Josip Pankretić, koji je postao jedan od vodećih ljudi HSS-a još 1990-ih, a trenutno se smatra jednim od cjenjenijih članova ove stranke, te HSS-ova gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin, jedna od glasnijih prozivatelja dosadašnjeg čelnika stranke HSS-a Kreše Beljaka, koji će se po svemu sudeći isto kandidirati za predsjednika stranke.koji je ovu funkciju obnašao od ožujka 2016. godine.

BELJAK PRELOMIO! Njegova odluka je iznenadila sve, a evo kada će biti novi izbori za predsjednika HSS-a!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.