fbpx

BANOVINA TREBA POMOĆ Angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca.

Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 27. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovao 10281 vatrogasac s 2717 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11629 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 7 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirana su 44 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska i VZG Popovače, a zabilježene su 32 intervencije.
Na području VOZ Petrinja angažirano je 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila, a evidentirana je 31 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija, i to VZŽ Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Prema trenutno obrađenim podacima za 27. siječanj 2021. godine ukupno su angažirana 103 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirano je 70 vatrogasnih intervencija.

Nastavljena sanacija posljedica potresa u Zagrebu
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom 27. siječnja imali 23 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovalo 85 vatrogasca s 29 vatrogasnih vozila.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.