FOTO: Facebook

Bandićeva Pročelnica Ureda za kulturu objavila sretnu vijest: Dugogodišnji radovi konačno idu kraju!

Autor: I.Br.

Pročelnica Ureda za kulturu Grada Zagreba, Milana Vuković Runjić, popela se danas na jedan od tornjeva Zagrebačke katedrale, pa prenijela sretnu vijest za brojne Zagrepčane. Naime, kako javlja portal Zagreb.info, s južnog tornja Zagrebačke katedrale konačno se skida skela!

To bi značilo da se obnova Prvostolnice konačno bliži svom kraju te da će Zagrepčani i svi brojni gosti glavnog grada iz zemlje i inozemstva odsad moći uživati u punini ljepote građevine. Posljednja velika rekonstrukcija trajala je punih 26 godina i rezultirala sadašnjim izgledom, a vodio ju je prema svojim nacrtima slavni arhitekt Hermann Bolle od 1880. do 1906.

FOTO: Facebook

Obnova Zagrebačke katedrale koja je u tijeku, počela je još prošlog stoljeća, s prvim danima neovisne Hrvatske, od 1990., kad je okružena metalnom mrežom skela. Obnova traje do današnjih dana.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.