Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘BANDIĆEV TENKIST’ IMA NOVI POSAO: Evo gdje se skrasio osebujni Pavle Kalinić

Autor: Mia Peretić

Bivši pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, koji je s 11. kolovoza prestao obnašati tu funkciju, pronašao je novi posao.

Sada je direktor korporativne sigurnosti i razvoja u jednoj zaštitarskoj tvrtki, a nastavit će predavati na fakultetima na kojima je to već činio, piše Večernji list.

Još se ne zna tko će biti novi vršitelj dužnosti njegovog bivšeg ureda koji će se spojiti s uredom za mjesnu upravu.

Nastavit će predavati i na fakultetima na kojima je predavao, a još se ne zna tko će zauzeti njegovo mjesto, odnosno biti vršitelj dužnosti šefa tog ureda dok se 31. listopada ne spoji s onim za mjesnu samoupravu.

Podsjetimo, Kalinić je i sam polovicom srpnja potvrdio da je dao otkaz i to baš zbog ukidanja njegovog samostalnog ureda. Kalinić je za Novu TV komentirao čime se namjerava dalje baviti kada više neće biti tenkova i pokaznih vježbi.

“Tenkova, nažalost, nikad nije bilo. Hrvatska, nažalost, nema vojsku”, rekao je Kalinić i referirao se na vrijeme kada je i sam govorio o nabavi tenka.

“Ja sam pričao o onome što grad Zagreb nema, a nemaju ni drugi gradovi koji su trebali imati tipa Osijeka, Splita ili Rijeke. Nažalost, Hrvatska vojska nema ni obvezan vojni rok, tako da je Civilna zaštita koja jedina postoji u Zagrebu prestarjela. Nema dovoljno opreme”, rekao je tada Kalinić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.