Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

BANDIĆEV PROČELNIK O SPORNOM VIDEU: Nepoznati pošiljatelj ima vlastiti osobni interes!? Tvrdi da su sve informacije lažne!

Autor:

Anonimni pošiljatelj nedavno je na nekoliko redakcijskih adresa poslao video koji traje sedam sati, a koji je podigao puno prašine što se tiče izgradnje pompozne zagrebačke žičare.

U tom je videu, naime, detaljno opisano kako je rasla cijene radova, koja je sada dostigla sumanuto visoku cifru.

O svemu se nakon nekoliko dana oglasio i grad Zagreb; točnije, Bandićev pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje,  izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Dinko Bilić.

U priopćenju za medije koje Bilić potpisuje, Grad Zagreb tvrdi da videozapis – nije istinit.

“S obzirom na veliki interes javnosti te brojne upite koji su upućeni Gradu Zagrebu, a vezano za videozapis objavljen na YouTube-u navodnog Dragutina Sailija, sve zainteresirane obavještavamo da isti nije točan, već se radi o nepotpisanom uratku subjekta koji ima vlastiti osobni interes za širenje takvih informacija kojima se neistinito i tendenciozno prikazuju činjenice na način kako ne odgovara istini”, kazali su.

U priopćenju su podsjetili da je Grad Zagreb 23. 10. 2020. objavio sve anekse ugovora na izgradnji žičare sa svim razlozima zbog kojih je bilo potrebno ugovoriti iste.

“Isto tako, Grad Zagreb je tijekom samih radova od nadzora zatražio detaljnu analizu razloga povećanja troškova te je nadzor nad radovima izradio tu analizu 20. 10. 2020.

Sažetak iste analize objavljujemo sada, a ista je potkrijepljena i nizom pripadajućih dokumenata iz kojih je vidljivo da je do povećanja troškova došlo uslijed neadekvatne i nepotpune dokumentacije dostavljene Gradu od strane projektanata”, kazali su.

“Napominje se da ovaj sažetak, odnosno analiza, do sada nije bila objavljivana jer je nakana Grada bila prvo poduzeti opsežne detaljne pravne radnje prema odgovornima, pa predmetni sažetak tek onda objaviti. Međutim, s obzirom na lažne informacije koje posljednjih dana kolaju javnošću, takvo objavljivanje sažetka analize se više ne može odgađati te se isto ovim putem objavljuje”, stoji u priopćenju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.