Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bandić oslobađa zagrebačke ugostitelje plaćanja najma. Komunalnu naknadu smanjuje 30 posto

Autor: S.P./Dnevno

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom rekao je da se izašlo ususret njihovim zahtjevima.

“Gradonačelnik je uputio produženje mjera za sve obrtnike i ugostitelje da se oslobode plaćanja najma i javnih površina, oni koji unajmljuju prostor od grada, kao i smanjenje komunalne naknade 30 posto. Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća”, rekao je Medak, objavio je N1.

Istaknuo je da su tražili da se ukine porez na potrošnju, da se oslobode parkirna mjesta kraj lokala za drive in ako gosti žele samo pokupiti hranu, postavljanje grijanja na terase da se vani može prodavati piće ili hrana zbog očuvanja radnih mjesta kao i određene stvari za organizaciju adventa.

Primjerice, da se samo ugostitelji mogu natjecati za kućice i da to ide u smislu 15 malih adventa u gradu Zagrebu.

Advent će se u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina. Milan Bandić je podržao ugostitelje što se tiče posljednjih mjera Stožera.

Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.