Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bandić: ‘Na parkiralištu Velesajma se sada legu žabe, a trebao bi niknuti kongresni centar

Autor: Dnevno

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je održao konferenciju za novinare na temu “Akti gradonačelnika” povodom koje se osvrnuo na aktualna politička pitanja vezana za sam grad.

Naravno, novinare je najviše zanimalo što je s novim Generalnim urbanističkim planom (GUP) koji će se sutra naći pred skupštinarima. “Ne znam otkud vama informacija da će se na ovoj sjednici Gradske skupštine glasati o GUP-u. Ono što ja znam jest da sam GUP uputio u Skupštinu i da smo ispunili sve zakonske procedure. Sad se na parkiralištu kod Velesajma legu žabe, a ondje bi trebao niknuti kongresni centar. Na hipodromu bi trebao niknuti prostor za sport i reakreaciju u odnosu 51 posto parka i 49 posto za rekreaciju”, rekao je Bandić.

Kaže da jedino zna da će zastupnici Stranke rada i solidarnosti biti za razvoj Grada. “Sve ostalo je plod spekulacija. Ovo nije Bandićev GUP, to je GUP ovoga Grada“, kaže zagrebački gradonačelnik.

“Resorno ministarstvo, koje jedino nama od svih gradova na kontinentu postavlja uvjete za GUP, nije izvršilo svoju zadaću šest godina. Toliko o odgovornosti i ozbiljnosti. A sad pitajte resornog ministra. A što to znači, reći ću nakon izglasavanja GUP-a”, rekao je Bandić dodavši da je GUP temelj razvoja ovog grada.

Pohvalio se da Zagreb dobiva nagrade za najtransparentniji proračun u Zagrebu. “Sve ovo što dolazi od lidera oporbe, koji čovjeku sude bez dokaza, su ubod komarca za mene s obzirom na to što sam prošao u prošlosti. Pa gdje mi živimo? Mene mogu smijeniti samo građani Grada Zagreba koji su me i izabrali. Ja služim njima i služit ću im”, rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, ponedjeljak je objavljeno dramatično pismo gradske šefice financija u kojem ona kaže kako je minus u proračunu čak milijardu kuna. “Natpisi da Bandića treba ubiti, maknuti, istjerati iz grada… To su sve ubodi komarca. Prosvjed je legitimno pravo građana je da izraze nezadovoljstvo. Ubod komarca su Maras, Tomašević… I pitajte one koji tijekom radnog vremena prosvjeduju protiv Bandića. To je ubod komarca, to je jadno”, žalio se Bandić.

Uvjerava da ne razmišlja o koaliciji na državnoj razini ako HDZ ne podrži zagrebački GUP. “Ponavljam, ja sam siguran u sebe i ove ljude s kojima radim. Žele li da se grad određenim tempom razvija i napreduje, to pitajte HDZ. Ja sam napravio sve što sam morao napraviti”, kaže Bandić.




Uvjerava da je s udruženjima arhitekata u stalnom kontaktu. No, prozvao je ulične arhitekte. Kritizirajući pojedine arhitekte koji su prije više od deset godina uređivali Dubravkin put, Bandić je otkrio da se prije 45 godina ljubio na Dubravkinom putu i da ga sigurno danas mladi ‘proklinju’ što je osvijetlio taj dio grada.

Osvrnuo se i na umjetni snijeg na Cmroku na proljetnim temperaturama. “Svake godine nakon Svjetskog kupa na Sljemenu spustimo tvornicu snijega na Cmrok da klinci imaju gdje sanjkati. Ali, ove godine se dogodio temperaturni šok koji nije mogao predvidjeti čak ni Bandić. Čak ni ja”, poručuje Bandić.

Također, najavio je da će cijena fiksnog i varijabilnog dijela odvoza otpada biti kunu manja nego u Splitu, Rijeci i Osijeku. “Ja sam koordinator za čistoću Grada i sve što neće valjati, mene krivite”, kaže Bandić i dodaje da je to problem broj 1 ovoga grada.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.