Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

BALKANSKA RUTA NE MIRUJE: Čeh preko granice u kombiju vozio deset Egipćana, slovenski policajci pomrsili su im račune

Autor: Si.M.

Slovenski policajci uhitili su državljanina Češke koji je preko granice s Hrvatskom u kombiju ilegalno pokušao prevesti deset državljana Egipta.

Čeha su granični policajci predali policiji u Mariboru, koja će ga kazneno obraditi. Slovenski mediji objavili su da su u četvrtak priveli i 25-godišnjeg državljanina Kosova koja je četvorici državljana Afganistana pomagao pri ilegalnom pokušaju prelaska granice s Italijom na području Kopra.

Prije nekoliko dana Slovenija je na granicu s Hrvatskom poslala još tisuću policajaca. Izvori iz slovenski policije navode da su u posljednja dva tjedna u prosjeku u sedam dana na granici zaustavljali  220 osoba. Cilj im je bila Italija.

“Kao i dosad, pripadnici Slovenske vojske nastavit će pružati pomoć policijskim službenicima”, navodi se u priopćenju slovenske policije.

Slovenija osigurala dodatna sredstva za zaštitu. Iznijeli šokantne podatke o povratu migranata u Hrvatsku

Kako prenosi ljubljansko Delo, na granici su raspoređeni policajci s konjima, vodiči pasa te specijalizirana jedinica za nadzor državne granice kao i posebna policijska jedinica. Pored toga, pozvan je veći broj rezervnih policajaca.




Prema službenim podacima, na granici je u prva četiri mjeseca ove godine zaustavljeno 2394 migranta.

Autor:Si.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.