Damir Spehar/PIXSELL

BAJSOVA STRANKA NA SUDU: Otvarali lažne Fejs profile za napad na političke protukandidate?

Autor: Mia Peretić

U ponedjeljak u 9,30 sati na bjelovarskom Općinskom sudu zakazano je ročište u predmetu u kojem Alen Kaminski i Kristijan Car iz Bjelovara tuže stranku aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana, Damir Bajs Nezavisna lista, te članicu te stranke, inače i predsjednicu županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Ivanu Pirin.

Kako Klikni.hr doznaje iz izvora bliskih sudu, Pirin i Bajs, odnosno njegova stranka, na sudu su se našli zbog navodne manipulacije lažnim profilima na društvenim mrežama.

Kako navode, laži su profili nicali tijekom prošle predizborne kampanje za lokalne izbore kada su Ivana Pirin i stranka župana Damira Bajsa u ime drugih osoba navodno otvarali lažne profile i putem njih plasirali političke poruke protiv svojih protukandidata.

Tužitelji u ovom sporu od Pirin i Bajsa traže financijsku zadovoljštinu, no iznos nije poznat. Aferu s navodnim lažnim profilima je, kako se doznaje, istraživala policija po nalogu Dorh-a, no daljnji postupci nisu pokretani. Iako je riječ o privatnoj tužbi, portal je od Općinskog suda u Bjelovaru prošli tjedan zatražio da se novinarima omogući da budu prisutni na ročištu u ponedjeljak. Međutim, taj je zahtjev odbijen.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.