Patrik Macek/PIXSELL

BAČIĆ ‘ŠPOTA’, KOMENTIRAO MILANOVIĆEVE SAVJETNIKE: Nije dobro da se temeljem zapovjedi pokuša zaobići ministra obrane

Autor: Dnevno.hr

U ponedjeljak je održana još jedna sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Izjave nakon sjednice dali su predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik stranke Branko Bačić i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.


Bačić je govorio o radu Stožera i Vlade, o sukobu Milanović-Banožić koji je danas dobio novi nastavak u Uredu predsjednika.

Bačić je poručio je da nije dobro da se temeljem zapovjedi preko načelnika Glavnog stožera OS RH Roberta Hranja pokuša zaobići ministra obrane Marija Banožića koji je odgovorna osoba za troškove MORH-a.

“Nije dobro da se hrvatski vojnici, časnici i dočasnici Hrvatske vojske pa i načelnik Glavnog stožera OS RH spominju u kontekstu kako je to danas spomenuto u Uredu predsjednika RH. Svi se moramo, uključujući predsjednika RH, načelnika Glavnog stožera i ministra obrane, držati Ustava i Zakona o obrani”, izjavio je Bačić.

Osvrnuo se Bačić tako na tvrdnje predstojnika Ureda predsjednika Orsata Miljenića i savjetnika predsjednika Dragana Lozančića da se zlostavljanje ministra obrane Marija Banožića proširilo na hrvatske vojnike koji pružaju potporu predsjedniku jer im nisu isplaćene zarađene dnevnice.

Bačić: Treba se držati zakona, za troškove Morh-a odgovoran je ministar obrane

Bačić im poručuje, kada su u pitanju financijski izdaci i rashodi ministarstva, mora se držati zakona, prije svega Zakona o fiskalnoj odgovornosti koji kaže da je odgovorna osoba za troškove Ministarstva obrane – ministar obrane.

“Nije dobro pokušati zaobilaziti u plaćanju troškova zaobilaziti osobu koja je odgovorna temeljem Zakona o fiskalnoj odgovornosti. Ovaj pokušaj da se temeljem zapovjedi preko načelnika Glavnog stožera OS RH zaobiđe ministra obrane nije dobar i nanosi štetu prije svega načelniku Glavnog stožera OS RH”, rekao je Bačić.

‘Treba pitati Hranja za pojašnjenje’

Izrazio je i uvjerenje da će, kada su u pitanju neplaćene dnevnice, ta njihova naknada biti regulirana.
Upitan za komentar tvrdnje da načelnika Glavnog stožera Hranja ministar obrane zlostavlja, Bačić je uzvratio da treba priupitati Hranja za pojašnjenje te izjave.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.