Foto: Marko Todorov /CROPIX

B.a.b.e. pokreće kampanju za žene-žrtve nasilja: ‘Želimo promijeniti stav opće populacije’

Autor: Dnevno

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama 25. studenoga, udruga B.a.B.e. pokreće informativnu kampanju o problemu rodno uvjetovanog nasilja pod naslovom “Nekima noćne more počinju kada se probude…”.

“Cilj je senzibilizirati građanke i građane o problemu rodno uvjetovanog nasilja, potaknuti ih da prijave nasilje bilo da su žrtva ili njoj bliska osoba, svjedokinja ili svjedok, da zatraže pomoć, ali i promovirati telefonske linije na kojima žrtve mogu potražiti pomoć, neovisno jesu li nasilje prethodno prijavile policiji”, priopćili su u utorak iz Udruge.

Kampanja pod naslovom “Nekima noćne more počinju kada se probude…”, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, postavljena je na uličnim plakatima, a na televizijskim kanalima uskoro kreće emitiranje videospotova na kojima se žrtve te njima bliske osobe upućuje na telefonske linije na kojima mogu potražiti pomoć – 0800 200 114 i 116 006.

Kampanja je postavljena kao dio projekta HELPLINE, koji B.a.B.e. provode u partnerstvu s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, slovačkim Institutom za rad i obiteljska istraživanja te uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Iz udruge ističu da kampanjom žele utjecati i na promjenu stavova opće populacije.

“Vjerujemo kako će promidžba ovih telefonskih linija dovesti do većeg broja prijava rodno uvjetovanog nasilja najviše zbog osnaživanja žena putem linija od strane stručnih osoba, ali i volontera i volonterki specijaliziranih za komunikaciju sa ženama žrtvama nasilja”, kazala je o kampanji koordinatorica projekta Petra Kontić, a stoji u priopćenju.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.