fbpx
screenshot

Arkanov ubojica traži azil u JAR, Ceca ga svojevremeno pljunula i vikala mu: ‘Smradu, đubre!’

Autor: Dnevno/Dr. K.

Dobrosav Gabrić, osuđen za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana, još uvijek se bori protiv izručenja Srbiji gdje ga čeka sigurni zatvor, a on tvrdi da ga čeka još sigurnija smrt.

Gabrić se trenutno nalazi u zatvoru Helderstrom nekih 120 kilometara od Cape Towna (Južna Afrika) gdje čeka odluku tamošnjeg suda o izručenju.

Inače, kako piše Express.hr. Gabriću u južnoafričkom zatvoru živi lagodnim životom. Smješten je u čeliji od od 11 kvadrata, a može koristiti restoran, bar, knjižnicu, a na raspolaganju su mu i igraonica i teretana. Budući da se zatvorski kompleks nalazi na jednom brdu, u većinski poljoprivrednom kraju, može uživati I u blagoj mediteranskoj klimi i maslenicima.


Gavriću, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog Arkanovog ubojstva, odbijen je zahtjev za dobivanje azila u Južnoafričkoj Republici. Ustavni sud u Cape Townu odlučio je da Gavrić ne može dobiti status izbjeglice jer je u Srbiji osuđen za teško ubojstvo, koje nije politički motivirano. Gavrić je naime u strahu da će ga po povratku u Srbiju ubiti Arkanovi ljudi i ima još mogućnosti za ostanak u JAR-u, gdje je prije nekoliko mjeseci ubijen njegov odvjetnik. Gavrić je najavio da će tražiti reviziju odluke Ustavnog suda, što će mu kupiti još malo vremena u Južnoafričkoj republici. Prvi put je status izbjeglice zatražio 2012. godine.

Prije nego što je pobjegao iz Srbije, Gavrić je negirao svoju upletenost u Arkanovo ubojstvo. Arkanova udovica, Svetlana Ražnatović Ceca, obratila se Gavriću tijekom jednog svjedočenja: “Sjedio si pognute glave, okrenut licem ka izlazu, lijepo sam te vidjela preko Željkovog ramena. Ponovit ću to sto puta! Apsolutno sam sigurna. Izdajniče, znaš li koga si ti izdano, koga si ubio? Smradu, đubre!”, vikala je pjevačica i pljunula na Gavrića.

Srpsko pravosuđe zaključilo je da su naručitelji odabrali Gavrića za ubojstvo Arkana jer je bio izuzetno spretan, vješt u baratanju oružjem, a bio je i u dobroj fizičkoj kondiciji. Prvobitni plan ubojica bio je da Arkanu ponude da kupi Audi A8 i to ispod tržišne cijene. Nakon toga su ga trebali namamiti da isproba automobil, a potom ga u tom istom automobilu ubiti.

Posao je bio gotovo pred sklapanjem, Arkan je došao do vrata hotela gdje se trebao dogovoriti s ‘prodavateljima’, ali mu je nešto bilo sumnjivo pa je odustao od Audija. Onda se prešlo na “plan B”. Gavrić je 15. siječnja 2000. godine nešto iza 17 sati za svega desetak sekundi uspio Arkanu ispaliti tri metka u potiljak iz pištolja “CZ 99”, a onda sa četiri metka u glavu i grudi likvidirati Mandića i Garića sa dva metka u leđa, podsjeća na ubojičinog ubojicu i atentat koji je potresao Srbiju, piše Express.hr

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.