Foto: Pixabay, Ilustracija

APOKALIPSA PRED VRATIMA, STIŽE IM OLUJA STOLJEĆA! Izvanredno stanje, pustoše police trgovina: Otkazano više od 5.000 letova, najavljene poplave

Autor: Dnevno.hr

Stanovnici New Yorka i Nove Engleske muku muče sa snijegom od 60 cm, a sada im predviđaju i snježnu oluju, za koju se predviđa da će biti jedna od najgorih u posljednjih nekoliko godina. Zračni prijevoznici su zbog najava oluje tijekom vikenda otkazali više od 5.000 letova, a očekuje se i kašnjenje više od osam tisuća letova.

Guverneri država Maryland, Massachusetts, New Jersey i New York su proglasili izvanredno stanje za ova područja, upozorili na vjerojatne nestanke struje i pozvali stanovnike da u subotu ne idu na cestu osim ako nije baš hitno.

Guverner Massachusettsa Charlie Baker je na konferenciji za novinare rekao kako je ovo biti velika oluja, vjerojatno jedna od najvećih u posljednjih nekoliko godina te se očekuje da će uvjeti gotovo onemogućiti putovanja.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja o poplavama za obalna područja, a željeznički promet je ukinut u većem dijelu regije.

Upozorenje je dato i za snježnu oluju u gradskom području Bostona, gdje živi gotovo 4,9 milijuna stanovnika. Predviđa se da bi na nekim dijelovima moglo pasti do dva metra snijega, a očekuju se udari vjetra od 113 km na sat, koji će početi rano u subotu, kao i veliki snijeg i u Massachusettsu te od Carolinasa do Mainea.

Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, kupci su poharali police u trgovinama spremajući se za oluju.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.