FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Apel Srpskog narodnog vijeća Plenkoviću: ‘Otpišite troškove grijanja za stanovnike Banovine’

Autor: Dnevno.hr

Vlada Republike Hrvatske dobila je apel da se otpišu režijski troškovi za grijanje svim stanovnicima Banovine. Naime, suzbijanje troškova zahtjevaju aktivistkinje i aktivisti Srpskog narodnog vijeća (SNV) s područja Petrinje i Gline.

Kako je poznato, većina ugroženog stanovništva se u svojim privremenim objektima grije na struju, koristeći između ostalih i grijalice iz donacija SNV-a i ostalih humanitarnih organizacija.

Aktivisti su također objasnili da se za sve one stanovnike Banovine, koji žive u udaljenim selima, a stanuju u donekle prihvatljivim kućama za život, užurbano dostavljaju peći na drva. Jučer je obižena Donja Bačuga gdje su donirane peći isporučene ugroženim obiteljima.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac Crvenom križu je uručio i donaciju od 500 gumenih čizama, koje su na Banovini jedan od najvažnijih komada obuće. Obećano je i kako će idućem tjednu stići još tisuću komada iz tvrtke Tigar iz Pirota, koje je SNV nabavio po povoljnoj cijeni.

“SNV i dalje uporno u suradnji s Hrvatskom vojskom nastavlja dostavu kontejnera po zabačenim banijskim selima, usprkos snijegu, ledu, nepristupačnim cestama i nesigurnim mostovima, pa će tako u selu Luščani danas stići kontejneri iz donacije Beograda”, stoji u priopćenju.

Kroz humanitarnu akciju “Banija je naša kuća” prikupljeno je 740.000 kuna, te gotovo 180.000 eura, a u suradnji s Crvenim križem i nadležnim službama dostavljaju se šleperi s građevinskim materijalom i kontejnerima.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.