Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Anušićeva imovinska kartica pokazuje što vozi budući ministar: Jedino je auto na njegovo ime

Autor: Dnevno.hr

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić, kojega je premijer Andrej Plenković imenovao novim kandidatom za ministra obrane, prema imovinskoj kartici na mjestu župana osječko-baranjskog primao je bruto plaću od 3397 eura odnosno 2651 euro neto.

Međutim, iz kartice se vidi kako budući ministar obrane posjeduje tek automobil BMW iz 1987. godine čija procijenjena vrijednost u trenutku podnošenja kartice iznosi 15.926 eura. Sva ostala imovina glasi na njegovu suprugu.


Tako je ona vlasnica kuće u Antunovcu od 292 kvadrata, za koju je ona podignula i kredit 2015. godine u iznosu od 39.816 eura. Rok otplate je 180 mjeseci uz ugovorenu kamatnu stopu od 4 posto. Iznos mjesečnog anuiteta iznosi joj 331,81 eura, a mjesečna plaća 862 eura. Ostale nekretnine Anušićeva supruga je stekla nasljedstvom. Tako u suvlasništvu od 50 posto ima tri njive, dvije livade i vinograd. U mjestu Musić suvlasnica je dvije njive. Prva je površine 7193 metara kvadratnih čija je procijenjena vrijednost 7.500 eura, a druga od 12736 metara kvadratnih procijenjena je na 12.400 eura.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prijavljen tri kuće dalje

U istom mjestu su i dvije livade. Prva je od 579 kvadrata i procijenjena je na 5.000 eura, dok je površina druge livade 15427 kvadrata i procijenjene vrijednosti od 20.000 eura. U mjestu Musić suvlasnica je i vinograda od 1442 metara kvadratnih procijenjene vrijednosti 1500 eura. U Antunovcu također je naslijedila polovicu njive ukupne površine 19053 kvadratnih i procijenjene vrijednosti od 20.000 eura.

Tko je novi ministar obrane? Maloljetni dobrovoljac Domovinskog rata zna Plenkoviću reći ‘ne’

Budući ministar obrane Anušić živi sa suprugom i djecom u rodnom Antunovcu u novoj katnici s bazenom. Prije mjesec dana 24sata su pisala kako sada kandidat za novog ministra obrane je prijavljen na kućnoj adresi svoje majke, tri kuće dalje u istome mjestu. Godinama se nije prijavio na ispravnu adresu prebivališta, a za to je propisana kazna od 60 do 660 eura.

“To je kuća u kojoj sam se rodio i živio. Kad smo napravili novu kuću, preselio sam se, ali kako svi znaju gdje živim, nisam imao vremena mijenjati i osobnu i putovnicu zbog preseljenja 30 metara dalje. To je moj prekršaj, ispričavam se, prijavit ću se na novu adresu i ako treba platiti kaznu”, rekao je tada Anušić.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.