Angela Merkel ne djeluje dobro! Prekršila protokol i dansku premijerku dočekala sjedeći

Autor: Dnevno

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je, dan nakon što je vidljivo drhtala dočekujući finskog premijera, sjedila tijekom svečanog dočeka danske premijerke, što je bio treći zabilježeni slučaj njezina tremora u tri tjedna.

Danska premijerka Mette Frederiksen sjedila je pored Merkel na dobrodošlici uz vojne počasti u Berlinu, a zatim su obje odšetale do zgrade kancelarije.

Merkel nije pokazivala znakove tremora i bila je nasmiješena.

“Možete pretpostaviti da sam svjesna odgovornosti na dužnosti”, rekla je nešto kasnije njemačka kancelarka.

Nakon susreta s finskim premijerom Anttijem Rinneom u srijedu Merkel je rekla da radi na otklanjanju tremora koji se prvi put pojavio sredinom lipnja, ali je inzistirala na tome da je njezino zdravstveno stanje dobro i da će jednako “kao što se (tremor) pojavio, jednog dana, tako i nestati”.

Šezdesetčetverogodišnja Merkel kancelarka je od 2005. i nije imala ozbiljne zdravstvene tegobe. Njezin ured nije dao objašnjenje za pojavu tremora.

U srijedu Merkel nije govorila o savjetima za uklanjanje drhtavice ili o zdravstvenom tretmanu.

Liječnici su ustvrdili da postoje mnogi potencijalni uzroci tremora te su nevoljko spekulirali o njezinu zdravstvenom stanju, što se u Njemačkoj smatra privatnim pitanjem.

Njemački tabloid Bild u četvrtak je, pozivajući se na izvore iz vlade, prenio da je zdravstveno stanje kancelarke Merkel intenzivno ispitano nakon prvog napada u lipnju te da je provjereno postoji li nedostatak minerala, ali da su nalazi krvi bili uredni.

Njemački političari na najvišim dužnostima nemaju osobne liječnike, za razliku od američkih predsjednika, a za Merkel se načelno skrbe isti liječnici koji su zaduženi za opću populaciju.

U studenome 2016., kada je objavila da će se natjecati za četvrti mandat kao predsjednica njemačke vlade, Merkel je rekla da je to “odluka ne samo za izbornu kampanju, nego za iduće četiri godine, ako zdravlje to dopusti”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.