Foto: Facebook Zlaja Bokun

ANA PREMINULA NA SVOJ 41. ROĐENDAN! Strahovito težak oproštaj od liječnice: ‘Ona je sada u nebeskom KBC-u u kojem se nalazi preko 140 naših kolega’

Autor: N.K

U Srbiji je od posljedica zaraze koronavirusom na svoj 41. rođendan preminula Ana Čoporda, anesteziologinja u KBC-u Zvezdara u Beogradu. Srpski mediji raspisali su se o njenom životu, a njezin kolega kirurg napisao joj je dirljivu posvetu.

Javnost je za nju prvi put čula 2017., kada je za časopis “Doživeti 100” progovorila o problemu s kojim se borila. Postala je prva žena u Srbiji koja je uz dijalizu rodila potpomognutom oplodnjom. Kad je saznala za dijagnozu, liječnici su joj govorili da vjerojatno neće moći imati djece.

Kao liječnica je tada, prenosi Mondo.rs njezine riječi, mjesece provela istražujući znanstvene radove ne bi li našla rješenje svojih problema.

Nakon što je zatrudnjela, dijalizu je primala šest puta tjedno po pet sati. Rodila je nakon mnogobrojnih komplikacija, a uz sve to je i radila. Njezini kolege o njoj imaju samo riječi hvale i još uvijek ne mogu prihvatiti da Ane više nema.

“Sada je u nebeskom KBC-u”

Liječnica je izgubila bitku s koronom na svoj 41. rođendan, piše Nova.rs.

Njezin kolega kirurg objavio je na Facebooku dirljivu posvetu Ani.

“Žao mi je sto niste upoznali Anu.
Ana je bila anesteziolog.
Ana je voljela život.
Ana je uvijek bila vedra i nasmijana, brza i pomalo šašava, onoliko koliko je potrebno da se ovaj nas posao obavlja s lakoćom i sa što manje tenzija, jer nam ih ionako ne fali.
Anu znam otkad je ušla u bolnicu na specijalizaciju, bila je tek koju godinu mlađa od mene, četrdesetak. Izvrstan liječnica, inteligentna, sposobna i posvećena.
Ana je u svojim tridesetim obolela od bubrezne insuficijencije i dijalizirala se ali je i pored toga nastavila da radi svoj posao koji je obozavala.
Ana je s tom dijagnozom usprkos svim rizicima rodila prekrasnu curicu koju je također obožavala.
Ana je čekala godinama transplantaciju bubrega, dočekala i u toj bitci pobijedila, s cijelim nizom komplikacija koje se mogu dogoditi samo zdravstvenom radniku.
Ana je nastavila raditi i u vrijeme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima.
Ana je oboljela od kovida, liječeći druge.
Ana nas je danas zauvijek napustila.
Ana je sada u nebeskom KBC-u u kojem se nalazi preko 140 naših kolega preminulih od kovida.
Ana je moj heroj, tihi plemeniti nenametljivi junak koji pobjeđuje s osmijehom.
Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo.
Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigdje drugdje i zato sam je podijelio s vama.
Moramo znati tko su pravi heroji i idoli”, napisao je Bokun.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.