Foto: Guliver image/AP Photo/Darko Vojinovic

Aleksandar Vulin podnio ostavku: ‘Dobili su jednu srpsku glavu’

Autor: Dnevno.hr

Srpski šef obavještajne službe Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na čelu Bezbednosno-informativne agencije(BIA), srpske sigurnosno-obavještajna službe.

Vulin, koji je na čelu BIA-e bio od prosinca 2022. godine, u priopćenju je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na “prilici da brani Srbe i Srbiju” i zamolio ga da ostane “predsjednik svih Srba”.

“Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija suočeni su s prijetnjama i ucjenama koje se mogu usporediti samo s austrougarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Kosovo, da izađemo iz Republike Srpske i da sankcijama Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena država i nacija”, započeo je Vulin u priopćenju.

Foto: Guliver/Predrag Milosavljevic

‘Neću dopustiti da budem razlog pritisaka na Srbiju i srpski svijet’

“Ukoliko bi na to pristali, sljedeći zahtjev bio bi protjerivanje kineskih investicija, bezuvjetna tehnološka i ekonomska ovisnost o Zapadu, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvaćanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju, a na kraju krajeva ni za socijalnu pravdu”, kaže Vulin u svom priopćenju.

U nastavku je optužio SAD i EU da mu “traže glavu” kao preduvjet za neuvođenje sankcija Srbiji.

“Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću dopustiti da budem razlog ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet. Zbog toga podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA-e”, napisao je Vulin.

Vučić provocira Amerikance, poslao im Vulina
‘Dobili su jednu srpsku glavu’

Potom je nastavio o sankcijama koje su mu uvedene.

“Sankcije koje su mi uvedene dokaz su moje uporne borbe za srpsko jedinstvo, ali uvođenje sankcija Srbiji za koje bi se iskoristilo moje daljnje vođenje BIA-e bilo bi dokaz moje sebičnosti.
Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke bit će licemjerne izjave dužnosnika SAD-a i EU u kojima će se kleti da nam nisu ni htjeli uvesti kazne i sankcije.

Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Nisu dobili sankcije Rusiji, nisu dobili srpsko priznanje Kosova, ali su dobili jednu srpsku glavu”, zaključio je Vulin.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.