FaH

ALEKSANDAR VUČIĆ MORA PLATITI ODŠTETU: ‘Ovo je velik i povijesni trenutak u Srbiji!’

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora platiti odštetu od oko 1.700 eura zbog povrede ugleda i časti čelniku konzervativnog pokreta Dveri Bošku Obradoviću.

Vučić je Obradovića nazvao “lažovom i fašistom”, a odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu je nepravomoćna.

Pokret Dveri objavio je preslik presude na svojoj je internetskoj stranici, a predsjednik Dveri Boško Obradović presudu je ocijenio povijesnom.

Obradović je ocijenio da je ovo “veliki i povijesni trenutak” kada je neovisno sudstvo u Srbiji donijelo prvu presudu protiv Aleksandra Vučića, ne samo kao “pojedinca, već i simbola aktualne vlasti”, navedeno je u priopćenju Dveri.

Povod za tužbu bila su Vučićeva obraćanja 13. i 16. veljače 2019. godine u kojima je Obradovića nazvao “lopovom” i “fašistom”.

U obrazloženju presude, kako je istaknuo pokret Dveri, navodi se kako Sud drži da je, sukladno sadržaju izjava i u kontekstu u kojem su date, tuženi takvim izjavama “doveo do omalovažavanja tužitelja” i povrede njegovog dostojanstva i časti “budući da je tuženi izjave dao u svojstvu predsjednika države i na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom, što je izjavama dalo dodatnu težinu”.

“Ovom presudom je obranjena moja čast i ovo je velika satisfakcija za mene osobno, moju obitelj i Srpski pokret Dveri u cijelosti. Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti nas predsjednik SNS i Srbije smije tako nazivati u medijima bez ikakvih dokaza”, naveo je Obradović.




Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.