fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘AKO JAGLAC HOĆE BITI MOJA MAŽORETKINJA, MOŽE!’ Milanović nemilosrdno tuče po Banožiću: ‘Krivolovac, ponavljač je krenuo huljski, tako puca na veprove i pravi se važan’

Autor: M.P.

Ponovno je došlo do prepucavanja između ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i zato se danas u Varaždinu hrvatske vojnike koji idu u misiju KFOR na Kosovo ispratilo čak dvaput.

Prvo je vojnike ispratio ministar Banožić, a dva sata kasnije Milanović.

“Oni (vojnici) jesu profesionalci, ali nema potrebe da stoje dvaput.. Onda to može zvati jednom vrstom sitne prevare, generalne probe, ali generalne zato jer su tu bili generali jer on je generalna sramata. Članovi obitelji nisu bili na toj farsi koju je organizirao na prevaru u zadnji tren. To je grozno, to je tako mizerna karakterna osobina”, rekao je Milanović.


“Imam džon obraz i meni nikada nije neugodno, ali mislim da sam na pravoj strani povijesti. Banožić nije izbačen iz protokola, ali pošto je on izbacio neke ljude iz službe, vi me pitate je li meni neugodno. Ovo možemo nazvati sramotom, tamo nisu bili članovi obitelji “, rekao je predsjednik Milanović.

“Nije mi neugodno, ali mi je žao. Tu su došli članovi obitelji, ali kad si ponavljač, onda je to jadno sve skupa. Vojnici su stajali sat vremena duže bezveze”, rekao je Milanović i prepričao kako ministar ni u Vukovar nije došao u sklopu protokola, ali se ugurao na fotografiranje.

Novinari su ga pitali kako reagira na optužbe da je vojska njegov poligon za obračun s Vladom.

“S njim (Banožićem) osobno, ima podršku svog šefa. Nikakav poligon, krenuo je huljski, iza leđa, tako puca na veprove i pravi se važan, tako je ‘upucao’ zapovjednika počasne bojne. to radi taj tip, meni je žao. ali ovo je bila generalna proba, ako želi biti moja mažoretkinja može, jedan je svečani ispraćaj, ali kad si ponavljač krivolovac, onda se ponašaš bijesno. Da nema podršku, to ne bi radio”, rekao je Milanović.

Komentirao je i izjave iz Austrije o ulasku Hrvatske u Schengen.

“Vidim neke izjave koje me zabrinjavaju, mislim da je to neki obračun u drugoj ili trećoj derivaciji preko naših leđa, tu se uključila Austrija koja ima nejasne političke razloge zašto to rade. Nije dobro, u srijedu dolazi austrijski kancelar u posjet Plenkoviću, on kaže da je riješeno, izgleda da nije. Pripomenut ću to, više od toga ne mogu. Bili smo pripremljeni za Schengen još kada sam ja predavao dužnost Plenkoviću”, rekao je Milanović.
Kontrolira li netko stanje u vojno-obavještajnog agenciji?

“Ne. Postoje neke prepreke za taj posao, čovjek je neke stvari propustio, al daj da nađemo zamjenu, a ona može biti samo u paketu. Ljudi su cijeli sustav odlučivanja učinili svojim taocem. Dok se ne riješi pitanje Burčula… Ne mogu ja zvati državnu odvjetnicu kao Plenković: ‘Bok draga, kako si’. Što je sa slučajem Banožić? On je presretnut u tome da vrši pritisak na dvije službenice državnih nekretnina. Što je DORH radio osam mjeseci?”, pita Milanović.

Kada me opet budete pitali za Jaglaca, pitat ću istu stvar, što radi DORH, dodaje.
“Doći će novo proljeće i novi jaglaci”, napominje predsjednik.

Treba li reagirati što Orban navija sa šalom velike Mađarske?

Mislim da ne, nikad nije napao Hrvatsku, Mađarska nije pokazivala posebne apetite prema Hrvatskoj. U toj velikoj Mađarskoj nema prostora unutar naše Hrvatske u kojoj su Mađari bili ozbiljna manjina. Njegove aspiracije prema Hrvatskoj se svode da mjesec dana krstari Jadranom i dođe na večeru”, kaže Milanović.

Je li nazvao Plenkovića po liku iz Alana Forda?

“Aluzija je bila na trapavluk, pogubljenost i nedostatak koncepcije osim da ‘moji vladaju’, doveo si seoskog Gauleitera, nemojte to s nacizmom povezivati. Ovo je krivolovac, šaner, ponavljač”, nastavio je o Banožiću.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.