Foto: CROPIX

AH, TA ZLATNA MLADEŽ! Sin Emila Tedeschija zakasnio na trajekt pa zvao policiju: Lagao da je član Plenkovićevog osiguranja

Autor: Doris Vučić

Čekanje trajekta na vrućini nije odveć zabavna aktivnost, a kad vrag uzme šalu i zakasnite na isti, vrijeme je za radikalne poduhvate. Ovakva ljuta nesreća zadesila je ni više ni manje nego sina poznatog poduzetnika i predsjednika Uprave Atlantic grupe Emila Tedeschija mlađeg koji se s Krka uputio na Mali Lošinj.

Kada je ‘Junior’ shvatio da se neće na vrijeme ukrcati na Jadrolinijin trajekt koji vozi na relaciji između Valbiske na Krku i Meraga na otoku Cresu “nije mu preostalo” ništa drugo doli nazvati policiju i zatražiti da privremeno zaustavi isplovljavanje trajekta.

No, 27-godišnji kreativac se nije htio služiti (imenom i) prezimenom utjecajnog oca pa se predstavio kao član osiguranja premijera Andreja Plenkovića.

Kako je primatelj tog poziva situaciju evidentno shvatio kako hitan slučaj, mlađem Tedeschiju sugerirao je da kontaktira broj 112 pri ravnateljstvu Civilne zaštite.

Bandiću vikao da je klošar?

“Začudo”, policija je na koncu shvatila da Emil nije Plenkovićev bodyguard pa je prekršajno prijavljen za počinjenje prekršaja Lažno predstavljanje u pogledu službene dužnosti ili društvene funkcije, potvrđivanje tuđih lažnih podataka te neovlašteno nošenje znakova službene osobe,  prema članku 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, što nam je potvrdila i PU primorsko-goranska.

Inače, ovo nije prvi put da se ime Tedeschijeva sina provlači rubrikom crne kronike. Prije dvije godine kazneno ga je prijavio pokojni Milan Bandić jer mu je Emil mlađi, kako je naveo u tužbi, prijetio i obijesnom vožnjom ugrozio život. Tadašnji šef metropole tvrdio je da mu je Emil iz crnog Mercedesa G-klase, kojim je jurio 100 na sat Gornjim gradom, vikao da je klošar i da je uništio grad. Sin poduzetnika na to je rekao kako se radilo o “uobičajenoj svađi u prometu kakve se događaju svakodnevno” te da uopće nije prepoznao zagrebačkog gradonačelnika u drugom autu.

 




Autor:Doris Vučić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.