Foto: Guliver/piemagsspace - ilustrativna fotka

ALBANIJA PUCA OD PONOSA, DOSEGLI SVEMIR! Svi u regiji im zavide zbog ovoga: Lansirani sateliti, pomoći će u zaštiti teritorija

Autor: Dnevno.hr

Dok se zemlje bore s krizama, napredak i tehnologija ne smije stati.

Svjesni su toga i u Albaniji iz koje dolaze pomalo nevjerojatne vijesti.

Albanski premijer Edi Rama tako je u utorak priopćio da su iz baze Cape Canaveral na Floridi u svemir lansirani sateliti Albanija 1 i Albanija 2.

Veliki podvig

Rama je na Facebooku podijelio snimku u kojoj je prikazan trenutak lansiranja. “Rečeno, učinjeno. Lansirana je raketa Falcon 9 koja nosi naša dva satelita Albanija 1 i Albanija 2 u svemir”, napisao je Rama.

Rama je napomenuo da Albanija sada ima više mogućnosti da kontrolira i zaštiti svoj teritorij. “Od danas Albanija ima više visokotehnoloških mogućnosti za kontrolu i zaštitu teritorija, pružajući u realnom vremenu važne podatke u nizu ključnih aspekata za održivi razvoj”, poručio je albanski premijer, prenosi portal Kosovo online.

Albanske satelite je u orbitu prenijela raketa Falcon 9 u okviru misije Transporter-6, u sklopu koje će 114 mikrosatelita i drugih svemirskih letjelica biti poslano u orbitu. Albanski premijer je slanje satelita u svemir opravdao potrebom rješavanja problema ilegalne gradnje.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.