Sninio: Franjo Marić

7DNEVNO OTKRILO SKANDAL, A VLADA NIJE NIŠTA PODUZELA: Zgrada budućeg sjedišta Vijeća EU i dalje je nezaštićena!

Autor:

Za manje od mjesec dana, Hrvatska će preuzeti predsjedanje Vijećem Europske unije. Velika je ovo stvar za našu zemlju, no u čitavom bajnom i sjajnom predstavljanju ovog velikog političkog projekta, našoj se Vladi omaknuo im se i jedan prvorazredni skandal. Naime, naš je tjednik 7dnevno u današnjem broju otkrio veliki sigurnosni propust prilikom izvođenja radova na zgradi Nacioanlne i sveučilišne knjižnice, gdje će biti zagrebačko sjedište Europske unije.

Naime, tri smo dana zaredom ulazili u zgradu, koja bi već sada trebala biti zaštićena. No, u ovom slučaju, izostala je zaštita kako od strane građevinske tvrtke koja izvodi radove, tako i kompletno naših sigurnosnih službi.

Nakon objavljene priče, odlučili smo ponovo danas provjeriti kakvo je stanje, odnosno jesu li poduzete kakve mjere sigurnosti. No, ponovo smo se i ovog puta uvjerili kako evidentno nikoga nije briga za sigurnost. Naime, naš je fotograf danas oko 16.00 sati prošetao oko zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Na terenu nije zatekao nikakve zaštitare niti službu koja bi osiguravala prostor, čijim će hodnicima za manje od dva mjeseca koračati uvaženi politički dužnosnici.

Snimio: Franjo Marić
Snimio: Franjo Marić
Snimio: Franjo Marić

 
Radovi traju, no sigurnost je i dalje nikakva. I danas smo, kao i jučer, pokušali stupiti u kontakt s glasnogovornikom Vlade, Markom Milićem, kako bismo od Vlade i premijera Plenkovića dobili barem neki komentar o sigurnosnim propustima do kojih je ovdje došlo. Naš je pokušaj svanja i slanja SMS poruka završio kao u onoj staroj narodnoj: “Nit’ pisma, nit’ razglednice!”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.