fbpx
Foto: Zlata Hrvoj Šipek

ZLATI HRVOJ-ŠIPEK IZ KARLOVCA DRŽAVA PLAĆA STAN U ZAGREBU: U njemu je već dva desetljeća! Evo što DORH kaže o tome!

Autor: Iva Međugorac

Među onima koji stanuju u državnim stanovima o trošku poreznih obveznika, nalazi se i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek. Premda Šipek živi u Karlovcu, ona već više od dva desetljeća živi na dvije adrese pa tako vikendima i blagdanima boravi u svojem rodnom Karlovcu, dok ostale radne dane provodi u državnom stanu, i sve to zahvaljujući uredbi temeljem koje poput svih ostalih dužnosnika ostvaruje pravo na korištenje državnog stana, ako živi minimalno 50 kilometara dalje od mjesta gdje radi.

Za korištenje tog državnog stana Hrvoj-Šipek mjesečno plaća naknadu nešto veću od 1000 kuna te podmiruje sve režijske troškove. Prema imovinskoj kartici glavna državna odvjetnica mjesečno prima plaću od 27.000 kuna, a uz to je zajedno sa suprugom vlasnica stana od 120 m2 u Karlovcu vrijednog 1,4 milijuna kuna.

Također, Šipek posjeduje 13.800 kuna vrijedne dionice te ušteđevinu od 30.000 eura, a uz plaću u imovinsku karticu prijavila je 19.940 kuna godišnjih prihoda koje ostvaruje radom u Povjerenstvu za polaganje pravosudnih ispita i jednim ugovorom o djelu.


DORH: Od 1. srpnja Hrvoj-Šipek ne živi u državnom stanu

Inače 27 pravosudnih dužnosnika koristi državne stanove, a na tom popisu nalazi se 11 sudaca dok su ostali dužnosnici Uskoka i Državnog odvjetništva. Oni uglavnom koriste stanove u Ilici, Palmotićevoj i Kukuljevićevoj ulici, s tim da svi korisnici stanova sami podmiruju iznose za trošak korištenja i režija. Državni stan koristi i ravnateljica Uskoka Vanja Marušić koja je na tu poziciju stigla iz Rijeke, a od sudaca Vrhovnog suda korisnici državnog stana su Damir Kontrec, sudac Dragan Katić i Branko Medančić te sutkinje Davorka Lukanović-Ivanišević i Vesna Vrbetić.

Iz DORH-a pak poručuju: “Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske od 1. srpnja ne živi u državnom stanu na koji je imala pravo budući da je došlo do promjene okolnosti u odnosu na stambeno pitanje, a što je pravovremeno evidentirano u imovinskoj kartici Glavne državne odvjetnice”, stoji u reagiranju koji nam je poslala glasnogovornica DORH-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.