Zadarska policija ne radi svoj posao? Pretučeni gay vojnici se žale

Autor: dnevno.hr

ZADARSKA policija još uvijek nije ispitala dvojicu tamnoputih gej vojnika koji su u noći sa subote na nedjelju napadnuti u zadarskom noćnom klubu. Kako javlja Slobodna Dalmacija, koja je razgovarala s jednim od dvojice napadnutih mladića – 24-godišnjim Ny’Zavianom Dozierom – oni ne smiju razgovarati s medijima bez odobrenja svojih nadređenih, no poslali su poruku kako bi rado ispričali svoju priču o napadu.

Napadnuti mladić: Očekivali smo da će hrvatska policija uputiti nekakvu inicijativu i kontaktirati nas

“Moj prijatelj Keith i ja ćemo biti više nego sretni da ispričamo svoju priču o napadu. Međutim, slučaj se istražuje. Očekivali smo da će hrvatska policija uputiti nekakvu inicijativu i kontaktirati nas, ali to se još nije dogodilo. Više smo nego voljni surađivati i osigurati da se to više nikome ne dogodi”, napisao je u poruci Dozier. Dodao je i da su obojica oduševljeni potporom koju su primili od mnogih Hrvata, da im se zemlja svidjela i da su se odlično provodili prije napada.

Naime, dvojica Amerikanaca u nedjelju navečer otišli su iz Hrvatske jer su imali bukiran let, a jedan od njih morao se javiti u bazu.

Na Instagramu napisao kako im je bilo lijepo u Hrvatskoj i da nije sve bilo loše

Dozier je jučer na svom Instagram profilu objavio i fotografiju s Krke uz sljedeći komentar: “Uistinu mi ne bi bilo nimalo drago da svi misle da je naše putovanje u cijelosti bilo loše. Odlično smo se proveli, jeli smo odličnu hranu, upoznali sjajne ljude te uživali u divnim prizorima Zadra.”

Iz policije kažu da je istraga u tijeku




Iz PU zadarske za Index su kazali kako je istraga u tijeku te da ne mogu iznositi nikakve detalje, a hoće li napadači biti gonjeni prekršajno ili kazneno, odnosno za zločin iz mržnje, znat će se po okončanju istrage.

“Policija provodi sve izvide. Svi izvidi su tajni, sve mjere i radnje se poduzimaju”, rekli su nam iz PU zadarske.

Podsjetimo, dvojica mladića, inače pripadnici američkih zračnih snaga, u subotu su bili u zadarskom noćnom klubu Opera, gdje su se zabavljali plešući, kada ih je napala skupina od desetak mladića.




Mladići su twerkali te navodno nisu skrivali svoju gej orijentaciju. Kako je za Index rekao jedan od vlasnika kluba Pjerino Bebić, vojnici su i prethodne večeri bili u istom klubu i nije bilo nikakvih problema. No sljedeće večeri napala ih je skupina od desetak mladića.

“Jučer navečer mene i mog prijatelja zaskočila su desetorica Hrvata”

“Jučer navečer mene i mog prijatelja zaskočila su desetorica Hrvata i skoro smo pritom izgubili živote. U jednom trenutku me jedan muškarac držao, a trojica udarala. Tada mi se sve zacrnilo. Izgubio sam svijest. Jedna djevojka koju smo tamo upoznali, koja je nevjerojatna, voljet ću je do kraja života, ona je sada moj anđeo; ona i njena prijateljica su nas odvezle u bolnicu. U bolnici su nas odmah poslali na rendgen, nisu nam prije toga opipali puls ili slično, nije ih bilo briga”, rekao je u videu objavljenom na društvenim mrežama dan nakon napada jedan od dvojice pretučenih Amerikanaca.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.