VIDEO: Susret virtualnog i realnog svijeta na 3D kartama

Autor: I.J.

Voditelj projekta, Cyrus Shahabi sa Southern California sveučilišta je objasnio da je misao vodilja bila uhvatiti informacije iz stvarnog svijeta i prikazati ih virtualno na način da se dobije dojam da je osoba trenutno na mjestu koje promatra preko svog uređaja.

Tehnologija zvana “geo-immersion” najavljuje buduće trendove u digitaliziranim kartama. Riječ je o tehnologiji koja prenosi podatke iz stvarnog svijeta u digitalni oblik i pruža podatke iz okoline u realnom vremenu. Tako je moguće na 3D kartama vidjeti stvarnu situaciju prometa, aute u pokretu i pješake dok prolaze cestu.

Voditelj projekta, Cyrus Shahabi sa Southern California sveučilišta je objasnio da je misao vodilja bila uhvatiti informacije iz stvarnog svijeta i prikazati ih virtualno na način da se dobije dojam da je osoba trenutno na mjestu koje promatra preko svog uređaja, piše Dailymail.

Osim virtualnih karata, na temelju iste tehnologije razvijaju se neke druge aplikacije. iCampus pruža studentima informacije o lokacijama svojih kolega uz pomoć društvenih mreža, a moguće je vidjeti i raspored javnog prijevoza u sveučilišnom kampusu. Aplikacija iWatch koristi 3D mapu za prikaz trenutne situacije u prometu uz pomoć CCTV kamera i projicira najbrže rute između dvije lokacije, ali ovisno o trenutnoj situaciji u prometu.


Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.