VIDEO: Riješen je problem – izumljene su boce za koje se kečap ne lijepi!

Autor: T. J.

- Radi se o strukturiranoj tekućini, tj. tvar je čvrsta poput krutih tvari, ali i glatka poput tekućina. Nove boce bi mogle spasiti od bacanja milijun tona hrane godišnje – rekao je MIT-ov doktorand Dave Smith.

Neki će to nazvati najvećim svjetskim neproblematičnim problemom: Kako izvući posljednje ostatke kečapa iz boce u kojoj se nalazi? Smjesa toliko viskozna da u nepodnošljivoj mjeri prianja za stijenke posude u kojoj se nalazi, svejedno radi li se o plastičnoj ili staklenoj ambalaži, konačno će dobiti bocu za koju se neće moći lijepiti.

Tajna je u supstanciji imena ‘LiquiGlide’, netoksičnoj materiji odobrenoj od Američke administracije za hranu i lijekove (FDA) koja se može stavljati u unutrašnjost bilo plastičnih bilo staklenih posuda.

– Radi se o strukturiranoj tekućini, tj. tvar je čvrsta poput krutih tvari, ali i glatka poput tekućina. Nove boce bi mogle spasiti od bacanja milijun tona hrane godišnje – rekao je MIT-ov doktorand Dave Smith.

Autor:T. J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.