fbpx

VIDEO: Objavljena beta verzija Diabla 3 za ‘obitelj i prijatelje’

Autor: I.J.

Ova beta verzija je namijenjena za ograničeno javno testiranje, odnosno kako kažu na službenim web stranicama, za prijatelje i poznanike kuće. No, u dijeljenju svojih dojmova o igri nisu pravno ograničeni, pa sav dostupan sadržaj smiju distribuirati i komentirati sa ostalima.

Kao što su i najavljivali iz Blizzarda, beta testiranje Diabla 3 je počelo u trećem kvartalu ove godine. Prije koji dan objavljena je beta verzija napeto iščekivanog nastavka ovog vrlo popularnog RPG-a. Međutim, namijenjena je samo za ‘povlašten’ krug ljudi, ali nije im zabranjeno komentirati i dijeliti dostupne sadržaje, tako da je za očekivati svaki dan sve više informacija o novim sadržajima i dojmovima o igri.

Testiranje je krenulo potiho prije koji dan, nakon što je najavljeno na Blizzardovu Battle.net forumu, a u njega se ulazi preko ‘veza i poznanstava’. Ova verzija je namijenjena za ograničeno javno testiranje, odnosno kako kažu na službenim web stranicama, za prijatelje i poznanike kuće. No, u dijeljenju svojih dojmova o igri nisu pravno ograničeni, pa sav dostupan sadržaj smiju distribuirati i komentirati sa ostalima.

Oni koji ne spadaju u krug ‘najbližih’ možda nađu utjehu u riječima da ako potrebe testiranja to budu zahtijevale, Blizzard će proširiti krug ljudi. Ali, kako i sami ističu, osim tehničkih preduvjeta, te aktivnog računa na Battle.netu, na selekciji će trebati i – sreće. Za testiranje se mogu predbilježiti igrači iz svih dijelova svijeta, ali oni van područja Sjeverne Amerike će možda imati više problema, jer će ta regija imati prioritet u rješavanju tehničkih problema.


Prvi snimci iz beta verzije pokazuju detaljnu grafiku, sa bogatim efektima, te okružjem i sučeljem koje je već poznato iz starijih verzija Diabla. Međutim, najviše pažnje će vjerojatno izazvati novi sadržaji. U ovoj testnoj verziji Blizzard je omogućio igranje sa svih pet klasa likova, čiji je spol moguće posebno odrediti. S njima će se moći proći kroz početne razine igre, a u radnji će se pojavljivati i neki likovi iz prethodnih nastavaka.

Ipak, prijeđene razine se neće moći prenijeti u konačnu verziju igre, nego će svi morati krenuti ispočetka, što zagriženim obožavateljima vjerojatno neće biti problem. Osim toga, u ovu beta verziju je uključen i novi element, tzv. aukcijska kuća. Riječ je o konceptu koji će omogućavati trgovanje predmetima iz igre među igračima. Transakcije će se moći plaćati virtualnim novcem iz igre, ali i stvarnim novcem, ali trenutno će se testirati samo funkcionalnost razmjene uz zlatnike prikupljene u igri.

Iako beta testiranja označavaju završne faze razvoja, iz Blizzarda ne daju ni najmanje naslutiti kada bi se točno igra mogla očekivati na tržištu. Diplomatski odgovaraju da nisu odredili koliko će trajati beta testiranje, te da će se igra pojaviti ‘kada sve bude gotovo’, no obećavaju da će svi biti na vrijeme obaviješteni.

VIDEO: Pred očekivanu objavu ‘beta’ verzije, Blizzard objavio novosti o Diablu III

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.