VIDEO: Eto automobila koji vozače čini suvišnima

Autor: I.J.

Prototip kojeg je predstavila ekipa s Oxforda zove se 'Wildcat', a razvijen je u suradnji s BAe Systems. Futuristička oprema ugrađena u vozilo potpuno otklanja potrebu za vozačem.

Već postoji nekoliko primjera automobila koji mogu voziti sami, bez asistencije vozača, no iz Velike Britanije dolazi još jedna varijacija na temu. Znanstvenici sa Sveučilišta Oxford razvili su prototip vozila koje može ono što mnogi vozači ne mogu. Terenac na kojem rade može sam voziti, a da se ne izgubi, izbjegavati gužve, pješake, rupe na cesti, ali i ‘razmišljati’.

Težina vozila je oko dvije tone, a u njega je stala isto toliko milijuna funti ‘teška’ oprema. Međutim, donacija oko 1,4 milijuna funti za dodatan razvoj tehnologije daje veliki stimulans znanstvenicima koji tvrde da bi se takva oprema mogla ugrađivati u serijska vozila već za petnaestak godina. A ono što bi sa sobom donijela su autonomni sustavi koji ne ovise o popratnoj infrastrukturi, nego omogućuju da se vozila kreću kroz promet potpuno samostalno. Tehnologija bi smanjila prometne gužve i dovela do učinkovitijeg korištenja prometnica.

‘Mozak’ automobila

Prototip kojeg je predstavila ekipa s Oxforda zove se ‘Wildcat’, a razvijen je u suradnji s BAe Systems. Futuristička oprema ugrađena u vozilo potpuno otklanja potrebu za vozačem. Automobil je sposoban izbjegavati prometne gužve na temelju informacija prikupljenih iz vlastitih senzora, a tehnologija omogućuje i razmjenu informacija o prometu između više sličnih vozila. Međutim, za orijentaciju u prostoru ne koristi satelitsku navigaciju. Znanstvenici tvrde da je njihov sustav precizniji i omogućuje reakciju u manjem vremenskom razmaku, piše Daily Mail.

Samostalno djelovanje vozilu omogućuje niz senzora koji prikupljaju informacije iz okoline te moćna računala koja ih obrađuju. Na krovu su smješteni rotirajući 3D laserski senzori koji stvaraju 3D sliku okoline kroz koju prolazi vozilo. Sličnu funkciju imaju laserski skeneri iz prednjih odbojnika koji drže ‘oči na cesti’. Na krovu je još i stereo kamera koja snima situaciju u prometu, a na temelju njene snimke određuje se brzina kretanja te treba li vozilo stati ili krenuti.

U prtljažnom prostoru smješteno je moćno računalo koje koordinira rad senzora. Memorijski kapaciteti su oko dvije tisuće puta jači u odnosu na kapacitete prosječnih stolnih računala, a pogoni ga procesor od 16 jezgri. U pod vozila ugrađeno je još jedno računalo koje ima funkciju ‘mozga’. U njega pristižu informacije iz kamera i senzora preko kojih stvara ‘predodžbu’ o prometu i okolini dok kroz nju prolazi, te odlučuje treba li skrenuti, stati ili ubrzati.Vozilo inače ima 2.5 litreni turbo dizelski motor s 5 cilindara i automatskim mjenjačem.




Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.