fbpx

Udruga Prijatelji životinja: Obvezno mikročipiranje svih pasa

Autor: hina

Ta udruga je pokrenula kampanju kako bi se smanjilo napuštanje pasa i kako bi se izgubljeni psi mogli vratili svojim vlasnicima.

Udruga Prijatelji životinja priopćila je danas kako Pravilnik o označavanju pasa koji propisuje obvezno mikročipiranje svih pasa stupa na snagu 19. lipnja, te je pozvala sve skrbnike da svoje pse odvedu kod veterinara kako bi ih se označilo mikročipom.

Ta udruga je pokrenula kampanju kako bi se smanjilo napuštanje pasa i kako bi se izgubljeni psi mogli vratili svojim vlasnicima. Kampanji su se pridružila 73 grada dajući javnu potporu donošenju propisa o obveznom mikročipiranju svih pasa.

Mikročipiranje je gotovo bezbolan postupak kojim se pod kožu životinje stavlja sterilna staklena kapsulica s mikročipom koji sadrži jedinstveni broj. Podaci s mikročipa mogu se pročitati čitačem kojega treba imati svaka veterinarska služba. Podaci o punoljetnom skrbniku i životinji upisuju se u bazu podataka jedinstvenu za cijelo područje Hrvatske.


Mikročipiranje se obavlja samo jednom, a cijena mu je između 50 i 80 kuna. Ta usluga može se dobiti u bilo kojoj veterinarskoj ambulanti.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.