fbpx

Sve što trebate znati o divljem životinjskom seksu

Autor: M.S.

Evo vam jedne zanimljivosti: Dobrostojeći gorila, alfa-mužjak svog čopora, štoviše, ima cijeli majmunski harem na bludničenje spremnih ženki i zna da se ne mora previše truditi. Stoga, njegovo se spolovilo u vrijeme parenja izdužuje samo nevjerojatna tri centimetra.

Mislite da znate sve o specifičnim seksualnim navikama određenih životinja? Dobro, možda znate, ali možda ne znate i što im omogućava njihove ‘specifične seksualne navike’. Primjerice, mali carić, ona mala mala ptičica, znate? Ona mala? E da, ta ptica ima testise koji čine četvrtinu njezine težine. Velika jaja, reklo bi se, za nekog tko ne nese jaja.

Nadalje, čimpanze su navodno najbliži srodnik čovjeku. Pa su kao takve vrlo promiskuitetne. Osim toga, još ne postoji kontracepcija za majmune, a ni čimpanze-genetičari još nisu vješti u utvrđivanju očinstva. Sa svime time na umu, spomenimo kako se priroda pobrinula da među majmunima nema brige o očinstvu – mužjak čimpanze proizvodi toliko sjemena da ima dovoljno ne samo za oplodnju, već za potpuno omotavanje oko jajašca sretne majmun-majke, računajući s time da će je do kraja dana već zaskočiti neki drugi napaljeni majmun i pokušati ubaciti svoj plod u njena jajašca. To mu, naravno, neće uspjeti zbog ‘sjemenog omotača’.

I dok čimpanza ne brani majci svojih malih majmuna daljnji spolni odnos, mali žuti banana-puž ne dozvoljava pristup genitalijama svoje ženke. Jednom kad dođe do penetracije, mališa mazohistički odgrize vlastiti spolni ud i ostavi ga u ženki. Nevjera, čini se, boli više od… ‘autokastracije’?


A kad smo kod falusa, spomenimo i onaj gorile Guya. On će biti zvijezda ovogodišnje izložbe ‘Seksualna priroda’, koja će biti upriličena u londonskom National History Museumu 11. veljače, i to zbog veličine svog spolnog uda. Guy je mrtav već 33 godine, a za života je bio alfa-mužjak svog čopora i imao je vlastiti harem lijepih gorilica. Poanta je u tome što je Guy bio ogroman, ali njegov penis je bio minijaturan, a za vrijeme parenja, jedanput ili dvaput godišnje, erektirao bi samo tri centimetra – Guy se, s obzirom na svoj status u čoporu, nije morao previše truditi, i njegovo spolovilo je to znalo.

U suprotnosti Guyu, tu je mala vodena buba. Mužjaci malog kukca tvrdog egzoskeleta moraju se truditi. U biti, tijekom godina su se morali toliko truditi da su razvili pipke na nogama, kojima se zakvače za oklop ženke kako ih ova ne bi mogla zbaciti tijekom snošaja. No evolucija se smilovala i ženkama, pa su ove s godinama razvile i šiljke na svojim leđima, kojima otežavaju zakačivanje mužjaku koji im se ne sviđa.

Truditi se mora i paun, primjerice, sa svojim nadaleko poznatim repom. Ipak, kako je paun ljubavnik a ne borac, njegovo ga šepurenje često u divljini košta života. Dok svojim šarenim repom privlači prilično neugledne ženke, privlači i pažnju grabežljivaca koji jedva čekaju na takvu očitu priliku.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.