Foto: Pixabay/Ilustracija

STRAŠAN NAPAD U CRNOJ GORI: LGBT osobi oštrim predmetom urezali križ na grudima, ozlijedili mu i genitalije

Autor: M.P.

U Crnoj Gori dogodio se stravičan napad, nepoznate osobe napale su pripadnika LGBT zajednice i urezale mu križ na prsima.

Napad se dogodio u srijedu navečer ispred obiteljske kuće mladića koji je krenuo posjetiti svoju majku.

Ovu je informaciju u četvrtak objavila predsjednica LGBT Foruma Progres Bojana Jokić.

“Sinoć je napadnut član LGBT Foruma Progres, oštrim predmetom su mu nanesene ozljede u predjelu genitalija, iscrtan mu je križ u predjelu grudi, ukraden novac i sat”, napisala je Jokić na Twitteru.

Apelirala je da nadležni organi čim prije pronađu napadače. Osude ovog barbarskog čina stižu sa svih strana, crnogorska policija u priopćenju navodi kako se poduzimaju intenzivne radnje kako bi se otkrili napadači. Predjednik Crne Gore Milo Đukanović na Twitteru je također osudio napad.

“Najoštrije osuđujem napad na štićenika skloništa za LGBTIQ osobe. Nasilje na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta je neprihvatljivo u europskoj i građanskoj Crnoj Gori”, piše Đukanović.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.