Twitter

SLUŽBENO BARCA TRAŽI NOVOG TRENERA! Quique Setien više nije na klupi Katalonaca

Autor: HINA

‘Upravni odbor odlučio je kako Quique Setien više nije trener prve momčadi. Ovo je prva odluka u širem procesu restrukturiranja prve momčadi koja će se provesti u suradnji sa sadašnjim tehničkim direktorom i novim trenerom koji će biti imenovan u sljedećim danima’, objavila je Barcelona.

Setien je na klupi u siječnju ove godine zamijenio Ernesta Valverdea te je tijekom svog boravka na Camp Nou ostvario 16 pobjeda, četiri remija i pet poraza, ali momčad je ostala bez ijednog trofeja. Nakon drugog mjesta u španjolskom prvenstvu uslijedio je 2-8 poraz od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Kao glavni kandidat za novog trenera Barcelone slovi aktualni nizozemski izbornik i bivši igrač Barcelone Ronald Koeman (57). Koeman ima ugovor s nizozemskim nogometnim savezom, međutim ima i klauzulu po kojoj može napustiti tu dužnost ukoliko stigne ponuda iz Barcelone. Preostaje još samo dogovoriti iznos odštete koju će Barcelona morati platiti KNVB-u.

Nizozemac je legenda kluba, strijelac čuvenog gola protiv Sampdorije, za prvi trofej Katalonaca u Ligi prvaka 1992. godine. Koeman je šest godina igrao za Barcelonu, a na Camp Nou je bio i na počecima svog trenerskog puta kao pomoćnik Luisu van Gaalu.

LEGENDA KLUBA NA KLUPI: Barcelonu preuzima čovjek koji im je donio prvu Ligu prvaka!

 




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.