Predstavljena linija vrlo jeftinih SSD-a!

Autor: M.Z.

Crucial je upravo lansirao liniju SSD diskova za one nešto plićega džepa.

Upravo su tvrdi diskovi godinama bili ‘usko grlo’ onih najjačih konfiguracija obično namijenjenih igrama ili obradi videa. Pojavom SSD diskova i to je riješeno, no problem je u tome da su oni danas još uvijek preskupi u odnosu na običan HDD.

Upravo zbog toga Crucial je na tržište izdao svoja tri vrlo jeftina SSD-a; 32GB (50$), 64GB (70$), 128GB (100$) te 256GB (190$). Radi se o diskovima u obliku 2.5 inčnih v4 driveova zbog čega ćete ih moći smjestiti u svoj laptop, ali ne i u ultrabook.

Ipak, Crucialovi diskovi ne postižu brzine pisanja i čitanja ostalih SSD diskova, no čitanje od 230 MB/s i pisanje od 190 MB/s sasvim je solidno s obzirom da zbog maloga kapaciteta ove diskove sigurno nećete koristiti kao glavne, već pomoćne. Upravo zbog toga ovi diskovi su idealni da na njemu bude particija s OS-om kako bi vam se računalo palilo što brže.

Autor:M.Z.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.