Ovo su najprodavanije blagdanske igre za PC!

Autor: Marin Zdelar

Agencija specijalizirana za praćenje prodaje igara objavila je listu najprodavanijih PC igara u blagdanskom razdoblju koje će potrajati još nekoliko dana.

Iako je to malo teško za povjerovati, igre za PC danas čine tek jedan minimalan dio cjelokupne industrije. Uzmemo li za primjer Call of Duty, najprodavaniju franšizu u povijesti, njene igre ponajviše se prodaju na Xbox 360 konzoli (oko 60%), pa na PlayStationu 3 (oko 38%) dok preostalih 2% odlazi na PC i platforme poput Wii, DS i 3DS konzola.

Konole su danas nesumnjivi vladari gaming industrije. No, unatoč maloj prodaji igara za PC uvijek je zanimljivo vidjeti što to PC igrači ponajviše igraju, a službena lista izgleda upravo ovako:

1. Football Manager 2013

2. The Sims 3

3. The Sims 3: Seasons

4. Far Cry 3

5. The Sims 3: Supernatural




6. Call Of Duty: Black Ops II

7. World Of Warcraft: Mists Of Pandaria

8. The Sims 3: Pets




9. The Elder Scrolls V: Skyrim

10. Guild Wars 2

S obzirom da su blagdani, ne iznenađuju čak četiri The Sims igre na listi unatoč tomu što ta franšiza više nije ni upola toliko popularna kao što je bila do prije nekoliko godina. Na listi su i Far Cry 3, jedan od kandidata za najbolju igru ove godine kao i Skyrim, jedna od najboljih igara protekle godine.

I na kraju, tu su očekivano i nova ekspanzija za World of Warcraft te Guild Wars 2, ponajbolji MMO u proteklih nekoliko godina za koji nije potrebno plaćati mjesečnu pretplatu.

Autor:Marin Zdelar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.