OnLive pretvara smartphone i tablete u igraće konzole

Autor: I.J.

Zahvaljujući konceptu cloud computinga, OnLive nudi uslugu u kojoj se igra pokreće na njihovim velikim računalnim sustavima, dok korisnik na svoj uređaj preuzima samo manju, besplatnu aplikaciju

Tvrtka OnLive, koja se bavi pružanjem usluge igranja ‘preko oblaka’ i službeno je pokrenula svoju platformu namijenjenu za igranje preko tablet računala i pametnih telefona. Prijenosni uređaji, unatoč svojim hardverskim ograničenjima, postaju tako sposobni ponuditi svojim korisnicima kvalitetu igranja približnu onoj kakvu imaju na konzolama ili stolnim računalima.

Zahvaljujući konceptu cloud computinga, OnLive nudi uslugu u kojoj se igra pokreće na njihovim velikim računalnim sustavima, dok korisnik na svoj uređaj preuzima samo manju, besplatnu aplikaciju. Međutim, sustav još nije sasvim dostupan jer zasada funkcionira na Android uređajima, a Appleovo odobrenje se još uvijek čeka, piše Gamasutra.

Zahvaljujući novoj platformi, korisnici prijenosnih uređaja mogu preko OnLivea uživati u kvalitetnijim igrama u odnosu na one koje su se pokretale s njihovih uređaja. No, da bi mogao ponuditi svoju uslugu, OnLive se morao pobrinuti da ih i prilagodi ekranima osjetljivim na dodir. Zasada postoji oko 25 igara koje su prilagođene za takvu vrstu upravljanja, a među njima su L.A. Noire, Defense Grid Gold, a Lego Batman se nudi besplatno povodom pokretanja usluge.

Cilj OnLive je zaokružiti uslugu igranja pomoću streaminga podjednako na svim platformama, uključujući televizore i stolna računala, uz pametne telefone i tablet računala. Budući da se igre pokreću pomoću udaljenih sustava, prednost OnLive servisa je što ne postavlja pred korisnika velike hardverske zahtjeve. Međutim, kvaliteta igrivosti ovisi o kvaliteti infrastrukture preko koje se promet odvija, odnosno o pružateljima usluge.

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.