OGLEDALO, OGLEDALCE, RECI MI DINAMO GDJE JE: Modrima je najizvjesnija jedna opcija

Autor: J.V.H.

Nogometaši zagrebačkog Dinama odigrali su najlošiju utakmicu pod trenerskim vodstvom Nenada Bjelice i ubilježili drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Prije početka dvoboja hrabrili smo se činjenicom da Dinamo nije zabio tek Manchester Cityju, ali ovoga se puta i talijanska momčad pokazala kao pretvrd orah. U 5. kolu na San Siru ih svladala treća momčad prošlogodišnjeg izdanja Calcia Atalanta, rezultatom 2-0. Vrlo lako se moglo dogoditi da rezultat po Modre bude i gori da na golu nije bilo raspoloženog Dominika Livakovića.

Dinamo se i pored osvojena samo dva boda od devet mogućih iz posljednja tri susreta, nalazi u dobroj situaciji jer s treće pozicije još uvijek kontroliraju svoju sudbinu. Bjelica je najavio maksimalnu ofenzivu u zadnjem kolu protiv Cityja. Strateg nebesko plavih kao da ga je čuo – nije prošao ni dan, a ovaj je uzvratio da u Zagreb ide u najjačem sastavu jer kako kaže, to je stvar respekta.

Možda je to tek izjava španjolskog stručnjaka budući da je osigurao prolaz skupine s prve pozicije, a u prvenstvu ga čeka zbilja nezgodan raspored.

U subotu Građani gostuju kod Newcastlea, u utorak kod Burnleya, a u subotu 7.12. ih čeka domaći ogled protiv Manchester Uniteda. Slijedi gostovanje na Maksimiru 11.12., a četiri dana potom gostovanje na Emiratesu kod Arsenala. Moguće je da Pep ipak odluči odmoriti neke igrače, ali bi i s drugom postavom City mogao biti veliki zalogaj.

Ako Dinamo upiše sva tri boda protiv Cityja, a Atalanta ne bude poražena kod Šahtara, Dinamo će proći u osminu finala LP. U realnijoj situaciji, Šahtar ne smije izgubiti u Ukrajini, a tada Dinamo, neovisno o raspletu na Maksimiru, ima prolaz barem u Europsku ligu.

U slučaju jednakog broja bodova, Šahtar će biti ispred Dinama zbog više  postignutih golova u gostima, ista stvar vrijedi za Dinamo u odnosu na Atalantu.




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.