FOTO: Pixsell

Nina Violić o dojmovima nakon potresa: ‘Imamo psihičke posljedice svi skupa da se nećemo cijeli život sabrati’

Autor: Dnevno.hr

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 15. siječnja premijerno izvodi prvu predstavu u 2021. godini pod imenom “Gdje se kupuju nježnosti” autorice Monike Herceg. Jedna od proba za predstavu bila je i 29. prosinca kad se desio potres s epicentrom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Nina Violić i Jadranka Đokić  u tom trenutku bile su u kazalištu i za IN Magazin otkrile su kako su se osjećale u tom trenu.

“Ja sam bila u garderobi. HNK je čvrst 60 godina, neobrazovana sam, ali stavljeno je puno željeza kad je obnavljano. To je ljuljalo. Na sceni smo se us*ali puno više. Meni je najveći strah hoće li mi rasvjeta pasti na glavu, tako da je tu bilo gore, ali dobro je. Mislim da, imaš osjećaj da će pasti” ispričala je Violić. Glumica je objasnila i kako je potres djelovao na njezinu psihu.

“Meni ti je neugodno prije svega što se dogodilo uopće pričati o vlastitom strahu i ako smo živi i ako nitko nije umro – bingo. Imam te psihičke posljedice, pitam druge šta im je sa stanovima, ako su zidovi OK, to je najvažnije. Imamo psihičke posljedice svi skupa da se nećemo cijeli život sabrati”, smatra Violić.

Objasnila je kako je njezina zgrada izgrađena 1953. godine i da joj se ništa nije desilo. Više joj je što se budi noću i ne zna je li potres ili je, kako kaže, luda.

Tijekom proba, glumci se pridržavaju epidemioloških mjera odnosno nose maske i održavaju distancu.

“Maske su stalno na licu. Sad nam je dopušteno jer smo na udaljenosti. Držimo distance, rijetko kad se približavamo, toga gotovo nema. Nekako smo to prihvatili jer se s tim trebamo nositi. Nije se lako zapuhati i snažno govoriti iza maske, treba ti više daha zbog fizičke prepreke. Kad jednom to raskrstiš u glavi, pa kako ljudi u bolnici rade stalno pod maskama, nitko ih ne pita”, izjavila je Jadranka Đokić.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.