Foto: Unsplash/ Ilustracija/Screenshot

NEVJEROJATNA PRIČA KOJA JE POTRESLA REGIJU: Nakon 40 godina pronašla sina na zapanjujući način! Liječnica joj rekla da je dijete rodila mrtvo, ‘Nisu mi dali da ga vidim’

Autor: L.B.

Potresna priča Milice Lilivojević koja je pronašla nakon 40 godina svog sina kojega su nakon rođenja oteli u rodilištu u Kruševcu mnoge je, diljem regije, dirnula.

Nevjerojatan slučaj iz 1981. godine tako je nakon dugo vremena riješen.

Naime, u razdoblju od 50-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća na području Jugoslavije nestao je niz beba iz rodilišta, piše Kurir.

‘Nisu mi dali da ga vidim’

Milica Lilivojević rodila je sina u kruševačkoj bolnici 3. ožujka 1981.

Međutim, nakon toga, liječnici su joj otkrili kako je rodila mrtvo dijete.

“Rodila sam ujutro u tri sata. Rekli su mi 4. ožujka oko 12 sati da je dijete mrtvo. Kada sam tražila dijete na podoj, rekli su da je još malo i da se ne može dojiti, a poslije mi je liječnica rekla ‘nažalost, vaše dijete je preminulo’. Nisu mi dali da ga vidim. Vidjela sam samo kad sam ga rodila, potom su ga digli, izmjerili i više ga nisam vidjela”, ispričala je Milica koja je 40 godina nakon toga doznala da joj je sin ipak živ.

Sin joj je posvojen

U međuvremenu, sina su joj posvojili i dali mu ime Mlađan.




On je, pred kraj osnovne škole to i doznao, a kada je odrastao odlučio je krenuti u potragu za biološkom majkom.

“U Centru za socijalni rad u Aleksincu rekli su mi da me je rodila maloljetnica sa 16 godina, koja je išla u policijsku školu u Kruševcu”, rekao je Mlađan te dodao kako su mu stric i strina govorili da potječe od Roma.

Prepoznala ga je na televiziji

No, oboje su u potrazi jedno za drugim kontaktirali predsjednika Udruge za istinu i pravdu o bebama, Radišu Pavlovića te se upravo on angažirao oko cijele priče.




“Milici je bilo teško, ona je živjela u uvjerenju da joj je sin mrtav, sve dok se nije vidjela s nama. Sve te godine, Milica nije sumnjala, nego je gledala ove naše priče, došla do naših telefona, kontaktirala me”, rekao je Pavlović.

Međutim, najčudniji trenutak cijele priče je da je Milica sina prepoznala na televiziji.

Naime, primijetila je da Mlađan jako podsjeća na njezinog sina i supruga.

Otkrili da nedostaje još 28 dosjea

U potrazi se otkrilo i da uz Mlađanov, nedostaje još čak 28 dosjea.

Nakon što su se Milica i Mlađan ponovno spojili, DNK analiza 30. rujna prošle godine potvrdila je da su majka i sin.

Srpski mediji navode da je ovo samo jedna od priča o misteriozno nestalim bebama u jugoslavenskom rodilištu, a mnoge obitelji još uvijek traže svoju djecu.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.