Nakon opsežne potrage pronađen mladi Amerikanac! Kakav bizaran slučaj!

Autor: Dnevno

Amerikanac Jacob Andrew Lingo (18), koji je nestao u Hrvatskoj i kojeg su tražili posljednih dana, pronađen je živ i siguran.

Prijateljica obitelji koja se i bila javila Jutarnjem listu s molbom da se objavi informacija o Jacobovu nestanku poslala je mail u kojem je obavijestila javnost da je Jacob nađen u Hrvatskoj te je zahvalila na objavi teksta u Jutarnjem listu.

“Njegova majka i ja vjerujemo da je ta objava pridonijela aktivnijem postupanju policije i, na sreću, potraga je sretno okončana. Zahvaljujem svima koji su u njoj sudjelovali”, rekla je prijateljica.

Na Facebook-stranici “Missing Jacob Lingo in Croatia” također je potvrđeno da je mladi Amerikanac pronađen.

“Hvala svima koji su podijelili ovu informaciju, koji su nam pružili podršku i molili za Jacoba. Stupili smo u kontakt s njim i on je siguran! Prije toga smo primili prijeteću poruku od jedne osobe koja je rekla da je Jacobova sigurnost ugrožena, a tu je dojavu provjeravao i FBI. Bili smo zabrinuti jer je putovao sam, a ova je prijetnja tu zabrinutost pretvorila u paniku. Američko veleposlanstvo i hrvatska policija vrlo su intenzivno radili kako bi pronašli Jacoba. Zahvalni smo na svim ponudama ljudi koji su nam željeli pomoći i koji su iskazali brigu za našeg sina”, stoji u objavi.

Upravo je njegova majka Katherine Lingo bila posljednja osoba koja ga je kontaktirala.

“Bio je u beach baru u Baškoj Vodi u 12:20, razgovarali smo putem FaceTimea, razgovarao je sa mnom, djedom i ujakom. Izgledao je dobro i činio se sretnim. Nisam imala nikakav kontakt s njime od tada, niti bilo tko drugi. Njegov mobitel od tada više nije bio u upotrebi. Prijavila sam njegov nestanak američkom veleposlanstvu 31. srpnja, a 3. 8. primila sam SMS u kojem netko prijeti mom sinu. Uključen je FBI koji istražuje je li prijetnja stvarna ili lažna”, otrkila je jučer prije nego što je Jacob pronađen.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.