Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

MILORAD DODIK DOBIO ‘PO PRSTIMA’ ZBOG VRIJEĐANA SRBA: ‘To su srpske fuk*re, a jedna od njih udana je za muslimana’

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oštro je kritiziran od strane veleposlanstva utjecajnih zapadnh zemalja, te misija OESS-a i Ured visokog predstavnika (OHR).

Povod je njegov napad na Središnje izborno povjerenstvo te šovinističkog vrijeđanja jedne od članica ovog tijela. U zajedničkom priopćenju misija OESS-a, OHR i veleposlanstva SAD-a, Velike Britanije i Švedske “najoštrije osuđuju” napad člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na članicu SIP-a Vanju Bjelicu Prutina.

Ovo reagiranje uslijedilo je nakon što je Dodik u četvrtak ljutito reagirao na odluku SIP-a da poništi rezultate lokalnih izbora u Srebrenici i Doboju a pritom je izravno vrijeđao srpske članove tog tijela nazvavši ih “fukarama”. Uz to je tvrdio kako Bjelica Prutina odluke donosi na temelju činjenice da je udana za Bošnjaka.

“Gospođa koja predstavlja srpski narod je udana ili je bila udana za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Netko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno”, kazao je Dodik.

Prije toga je kazao kako su Bjelica Prutina i Jovan Kalaba, još jedan član SIP-a “srpske fukare“. “U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite”, izjavio je Dodik.

Nakon toga mu je upućeno upozorenje kako su ovakvi napadi na članove neovisne institucije neprihvatljivi te kako takvo ponašanje svakako moraju ispitati ovlašena tijela u BiH odnosno tužiteljstva “što je prije moguće”.




Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.