fbpx

SIRIJA SRAVNATA SA ZEMLJOM: Jedina arapska zemlja koja ništa ne duguje MMF-u!

Autor: Z. K.

Kad ti predstavnici MMF-a dođu u zemlju znaj da će ti nešto uzeti! Ako ne daš, proći ćeš kao Sirija!

Glavni grad Sirije, Damask nekoć je slovio za jedan od najposebnijih gradova na svijetu. Bujao je životom, multikultruralnošću, drevnim spomenicima koji su spajali islam i kršćanstvo – u miru. Riječ je o najnajnaseljenijem gradu te države, vrlo predivne i drevne u kojoj se očitovala duga povijest pogotovo kršćanstva.  Ukoliko ste se ikada zapitali kako izgleda život u jednom od najstarijih gradova, na čijem su se teritoriju u povijesti vodili mnogi ratovi, iznenadili biste se kad bi saznali da su Sirijci izuzetno ljubazan i miran narod. Sirija je među turistima poznata kao jedna od najljubaznijih država, dok će vam Sirijci uvijek pomoći, što god da vam treba, prenoće ili savjet.  Iako je s vremenom rastao broj muslimana naspram kršćana, Sirija je bila poznata po djelotvornom međureligijskom dijalogu te prije silnih ratova nije bilo netrpeljivosti, nije bilo nesloge. Sirijsko društvo oduvijek  je  bilo otvoreno i  okrenuto zapadnoj kulturi kao nijedna druga arapska država. Prije nego je zapad stavio svoju šapu na Siriju, Sirija je bila jedina zemlja u regiji bez ratova i unutarnjih sukoba ali i jedina zemlja koja je prihvatila iračke izbjeglice bez ikakve diskriminacije bilo političke, vjerske ili društvene.

damask1

Ono po čemu je Sirija najpoznatija je i to  da je riječ i o jedinoj mediteranskoj zemlji koja je još uvijek vlasnik svojih naftnih kompanija. Vlada ih zamislite nije željela privatizirati  jer, kako kažu,  ta bogatstva pripadaju narodu Sirije. Također, Sirija je jedina  zemlja koja baš ništa ne duguje Međunarodnom monetarnom fondu, i to su čini se glavni razlozi ‘okupacije’ i uništenja Sirije.  Sirijci su oduvijek  svjesni, onoga čega narodi na zapadu nisu niti dan danas, a to je činjenica  da zaduživanjem u MMF-u daju slobodu svoga naroda opet u ruke gigantskih bankara koji kao pomažu slabijim zemljama pozajmicama, preko kojih tu zemlju drže u ropstvu- doslovno! O tome detaljnije čitajte OVDJE. 


damask2

Naravno ‘zapadni’ kraljevi koji moraju cijeli svijet i svaku živu jedinku podložite sebi ne mogu dopustiti da je jedna zemlja toliko svijesna stvarnosti i njihovih zlih planova, pa su brže bolje tu predivnu zemlju morali uništiti. Svi mi, čovječanstvo koje je potpuno nesvjesno stanja u kojem žiuvimo, pogotovo u trenutcima kada i dalje na čelo naših Vlada i država biramo tehnokrate, globaliste, robovlasnike i kapitaliste, suodgovorni smo za uništenje  i Sirije i Sirijaca. Istih onih ljudi koji sad traže utočište na zapadu, zapadu koji je iz surovih i oholih razloga razorio i dalje razara sve pred sobom, pa tako i njihovu domovinu. Znate li da se prije rata na sirijskim fakultetima učila obrana od Novog svjetskog poretka? O tome više čitajte OVDJE.

Pogledajte što je ostalo od glasovitog i slavnog grada Damaska, glavnog grada Sirije. Činjenica je da je ovo sramota za 21. stoljeće, sramota zapadne civilizacije koja će sad opet nasjesti na manipulaciju kojoj su cilj rasni, građanski i vjerski ratovi s krajnjim ciljem uništenja ljudskih bića i ničeg većeg ili manjeg od toga!

Video: This is Damascus, the capital city of Syria. Watch this heartbreaking video to see what an unnecessary war has done to a peaceful country…

Posted by Press TV on 14. siječnja 2016
Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.