Kim Dotcom nakon Megauploada pokrenuo novi servis Mega

Autor: hina

Mega će biti golem i ništa je neće zaustaviti - povikao je Dotcom s pozornice postavljene u dvorištu njegove kuće. Interes za njegov novi servis zasigurno je velik s obzirom da se, kako je rekao Dotcom, za Megu u prvih 14 sati registriralo pola milijuna korisnika.

Kim Dotcom, osnivač servisa za dijeljenje datoteka Megaupload, kojega su vlasti SAD-a optužile za omogućavanje piratstva na interentu, predstavio je u nedjelju na Novom Zelandu novi servis nazvan Mega, piše Huffington Post.

Živopisni poduzetnik predstavio je novi servis Mega za dijeljenje datoteka na konferenciji za tisak na godišnjicu svog uhićenja zbog optužbi povezanih s njegovim Megaupload servisom. Megaupload koji je Dotcom pokrenuo 2005. godine bio je jedna najpopularnijih internetskih stranica dok je nisu zatvorili tužitelji iz SAD-a optuživši Dotcoma i nekoliko dužnosnika njegove tvrtke da su omogućili milijune nezakonitih učitavanja.

– Mega će biti golem i ništa je neće zaustaviti – povikao je Dotcom s pozornice postavljene u dvorištu njegove kuće.

Kako bilo, interes za njegov novi servis zasigurno je velik s obzirom da se, kako je rekao Dotcom, za Megu u prvih 14 sati registriralo pola milijuna korisnika.

Vlasti SAD-a od Novog Zelanda traže izručenje tog internetskog tajkuna porijeklom iz Njemačke, pravim imenom Kima Schmitza, a koji je na Novom Zelandu na slobodi uz jamčevinu. Tužitelji tvrde da je Dotcom zaradio desetke milijune dolara Megauploadom dok su filmaši i glazbenici izgubili oko 500 milijuna dolara po autorskim pravima.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.