FOTO: LIverpool FC

KAOS NA OTVARANJU LIGE PRVAKA: Napoli šokirao Liverpool, Ajax prošao kroz Lille, Salzburg pokorio Belgiju

Autor: Mario Lacković

Odigrane su prve utakmice grupne faze Lige Prvaka. Svjedočili smo krasnim utakmicama, ali poraz prvaka Europe u Italiji nitko nije očekivao.

Borrusia Dortmund i Barcelona su odigrali neriješeno 0:0. Iako su od 60. minute na teren poslani Rakitić te Lionel Messi koji se oporavio od ozljede, to nije bilo dovoljno prvaku Španjolske da iznenadi tvrdi Dortmund. Treba reći kako je Borrusia bila bolja čitav susret, a u 57. minuti je Nelson Semedo prežestoko reagirao te je Dortmundu sviran penal koji brani Ter Stegen. Do kraja susreta mreže su ostale netaknute.

Ajax je na svojoj Amsterdam areni se lako obračunao s Lilleom. Poveli su domaći pogotkom Promesa na asistenciju Tagliafica u 18. minuti. Na početku drugog poluvremena Alvaren u 50. i Tagliafico u 62. minuti potvrđuju pobjedu nizozemaca na Johan Cruijff areni za konačnih 3:0.

Benfica nije uspjela kod kuće iznenaditi Red Bull Leipzig. Utakmica je završila 1:2 za goste, pogotke su dali Seferović za Benficu te dvostruki strijelac Timo Werner za Lepzig.




Valencia je na Stamford Bridgeu uspjela doći do bodova pobjedom na Chelseajem. Pogodak vrijedan pobjede postigao je Rodrigo u 74. minuti susreta. Dodajmo još kako je Ross Barkey uspio promašiti penal za Chelsea u 88. minuti susreta koji bi donio remi momčadi iz Londona.

Napoli je u prvome kolu uspio iznenaditi aktualne prvake Europe Liverpool. Susret je završio 2:0 za Napoli. Zanimljivo je kako su mreže mirovale do 82. minute kada Dries Mertens iz penala u donji lijevi kut gola pogađa za vodstvo Napolia koji je skrivio Andrew Robertson. Točku na i je u sudačkoj nadoknadi postavio Fernando Llorente u 92. minuti susreta za šok u prvome kolu.

Prava golijada dogodila se u Salzburgu. Istoimeni domaćin deklasirao je belgijski Genk sa 6:2. Susret je bio riješen već u prvom poluvremenu kada je Salzburg vodio  5:1. Golove su dali Szoboszlai, Hwang i trostruki strijelac Haland za Salzburg, dok je Lucumi za goste smanjio. U nastavku Samata smanjuje za 5:2, ali do kraja susreta Ulmer u 66. minuti stavlja konačnih 6:2 na Salzburg areni.

Sutra se igraju ostali susreti Lige Prvaka.

 

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.